Ingrediente:
• 200 grame porumb
• 200 grame paine
• 100 grame rosii
• 1 legatura ceapa verde
• 30 grame unt Lactag
• 30 ml ulei
• 20 grame sare
• piper
• 30 ml lapte Lactag
Timp de preparare: 30 minute
Dificultate: Usor
Numar portii: 8
Mod de preparare:
Porumbul fiert se scurge de apa, iar jumatate din cantitate se mixeaza cu blenderul impreuna cu laptele Lactag pana devine piure.
Painea se taie cubulete, care se pun intr-o tigaie cu unt Lactag si se rumeneste usor pe toate partile. Rosiile si ceapa taiata in bucatele se calesc putin intr-un vas cu ulei, se adauga porumbul boabe si cel piure, dupa care se toarna apa, se fierbe circa 10 minute si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Supa se serveste rece sau calda, intr-un bol,cu crutoane si ornata cu felii de rosii si ceapa verde tocata marunt.
Sfat: Pentru un gust mai savuros, apa se poate inlocui cu o supa de zarzavat.
Iti recomandam o alta reteta la fel de gustoasa: Supa crema de broccoli cu smantana