Ingrediente:
• 150 gr faina
• 3 linguri nuca macinata+3 pentru ornat
• 2 linguri cacao
• 150 gr unt Lactag
• 1 lingurita scortisoara macinata
• 800 gr prune
• 1 ou
• 2 linguri zahar pudra
• 3 linguri zahar
• 50 gr biscuiti cu cacao
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: Usor
Numar portii: 6
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu nuca macinata, cacao, zaharul, untul Lactag cubulete, oul si un praf de sare. Se framanta un aluat omogen, care se inveleste in folie si se da 30 de minute la rece. Intindem cu sucitorul o foaie cu care tapetam fundul si peretii unei forme de tarte, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina.
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in patru. Asezam sferturile de prune in cercuri concentrice de la exterior spre interior. Presaram zaharul peste prune, scortisoara, nuca macinata, apoi biscuitii macinati fin.
Dam la cuptor pentru 35 de minute.
Iti recomandam o alta reteta la fel de gustoasa: Inimioare aperitiv