- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatatePrudenta in fata streptococului din Grupul B

Prudenta in fata streptococului din Grupul B

Desi o problema destul de rar intalnita peste hotare, streptococul din Grupul B poate cauza probleme destul de grave la adresa sanatatii nou nascutului.

De aceea, supravegherea medicala in asemenea cazuri este absolut obligatorie.

In intervalul saptamanilor 35-37 de sarcina, medicul specialist obstretician care va supravegheaza sarcina, va poate recomanda efectuarea unor teste pentru depistarea unui asemenea streptococ. Chiar daca acesta pare sa nu sugereze o asemenea testare, nefiind in general obligatorie, este indicat a-l solicita chiar dumneavoastra efectuarea testului pentru a va asigura de faptul ca nu sunteti infectata cu un asemenea streptococ, iar daca sunteti in pericolul infectarii, testele  fiind o dovada in acest sens, sa puteti trata aceasta problema cu cel putin cateva saptamani inainte de nastere, intrucat, in momentul nasterii naturale riscul transmiterii streptococului din Grupul B la copil este destul de crescut.

De aceea, se va recomanda efectuarea unor teste de acest gen in ultimele perioade ale graviditatii, intrucat la inceput este posibil sa nu apara infectia, contend mult mai mult ca momentul nasterii sa nu va prinda cu o asemenea infectie.

De asemenea, daca gravida nu se regaseste la prima nastere, i se va recomanda si acesteia sa reia aceste teste, chiar daca nu a fost infectata in sarcinile precedente.

Daca insa a avut astfel de antecedente, fiind infectata sau nascand un copil la care s-a transmis infectia cu streptococul din Grupul B  i se vor administra intravenous antibiotice inca din timpul travaliului.

Femeile care au urina contaminata cu streptococ beta hemolytic nu vor mai fi testate, administrandu-li-se tratament antibiotic injectabil.

De regula, pentru preintampinarea oricaror probleme in momentul nasterii, in asa fel incat copilul sa fie ferit de transmiterea streptococului chiar in momentul nasterii este indicat a se administra antibiotice injectabile pe tot parcursul travaliului, in asa fel incat riscul sa fie serios diminuat. De asemenea, daca sunteti victima unui astfel de streptococ beta hemolitic este indicate nasterea prin operatie cezariana, daca microbul persista pana la nastere.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme