- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateDepigmentarea pielii bebelusului

Depigmentarea pielii bebelusului

Depigmentarea pielii bebelusului tau reprezinta pierderea de culoare a epidermei, fapt ce se datoareaza in mai toate cazurile aparitiei unor boli congenitale. Corpul copilului dumneavoastra va secreta imediat dupa nastere o cantitate rezonabila de melanina, absenta acesteia datorandu-se leucodermiei. Melanina este un pigment care confera bebelusului culoarea pielii, a ochilor si a parului.

Psoriazisul, pitiriazisul versicolor, lepra, sifilisul si vitiligo sunt principalele boli cu care se pot naste copiii cu asemenea deficiente dermatologice, fiind un adevarat pericol la adresa sanatatii lor.

Celulele responsabile cu o buna pigmentare a pielii sunt melancocitele. Acestea  produc melanina care confera culoare pielii, parului si ochii. Daca un bebelus se naste cu o  asemenea deficienta poate avea suficiente riscuri de albinism sau depigmentare.

In functie de nivelul de melanina secretat de corpul copilului dumneavoastra, acestia pot avea epiderma mai inchisa sau mai deschisa la culoare. Daca este secretata mai putina melanina, dar suficienta pentru sanatate, copilul va fi blond, daca este secretata mai multa, acesta va fi brunet.

Cu toate acestea exista si cazuri in care nivelul de melanina este foarte crescut si de aceea se ajunge la o pigmentare foarte intensa a copilului, pielea, parul si ochii fiind foarte inchisi la culoare.

In timpul expunerii la soare, melancocitele vor secreta mai multa melanina, acesta fiind efectul unei pigmentari mai intense a epidermei la nivel superior, aparand asadar, bronzarea pielii.

Cu toate ca bronzarea poate reprezenta un atuu pentru sanatate, efectuata in anumite momente ale zilei, este indicat a se evita expunerea la soare a copiilor cu acest tip de deficiente, fiind expusi grav riscului depigmentarii pielii.

Imediat dupa nastere, daca constatati anumite pete mai deschise la culoare pe corpul bebelusului dumneavoastra, nu ezitati sa consultati medicul pediatru pentru stabilirea unui diagnostic si a unei bune medicatii. Orice semn periculos la adresa sanatatii luat din pripa poate avea mari sanse de vindecare.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme