- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIBaita nou nascutuluiPrima baita - temperatura si confort

Prima baita – temperatura si confort

baita

Picture 1 of 2

Prima baita a nou-nascutului reprezinta unul dintre evenimentele asteptate de proaspetii parinti. Tocmai de aceea, multi, coplesiti de emotie, solicita sprijinul apropiatilor in asa fel incat mica comoara sa beneficieze de tot confortul.

Chiar daca prima baita reprezinta mai degraba una dintre traditiile aduse odata de nasterea nou-nascutului, aceasta presupune, in acelasi timp, si multa indemanare, astfel incat nou-nascutul sa se simta destul de bine si foarte ocrotit.

Pentru ca acest moment sa decurga ca la carte, parintii trebuie sa pregateasca cu multa atentie atat apa, cat si cele necesare pentru ingrijirea sa. In acelasi timp, acestia trebuie sa ii ofere micutului tot confortul din incapere. Cu alte cuvinte, camera va trebui sa fie adaptata nevoilor sale de confort. Dar care sunt nevoile puiului de om in primele clipe de viata?

Ei bine, nou-nascutul nu are nevoie de o camera in pasii modei, cu mobila de calitate ori imprimeuri de bun gust. Acesta isi doreste sa se simta bine, fiind astfel primit intr-un spatiu nici prea calduros, nici prea racoros, nici prea umed, nici prea uscat. Deja parca ne aflam in pretioasele basme romanesti, dar, recomandarile specialistilor sprijina cele spuse mai sus.

Temperatura apei pentru prima baita va trebui sa fie masurata cu un termometru. Aceasta va trebui sa nu depaseasca 33-35 grade Celsius si sa masoare macar o palma in cadita. In cazul in care nu aveti un termometru la indemana puteti introduce cotul mainii. In cazul in care apa va frige este indicat sa mai adaugati putina apa rece in asa fel incat temperatura sa devina cea potrivita.

In acelasi timp, temperatura din camera nou-nascutului nu va trebui sa depaseasca 25 grade Celsius si nici sa fie mai scazuta de 21 grade Celsius.

Asigurati-va ca aveti aproape toate produsele de ingrijire si folositi intotdeauna un prosop de bumbac care sa ii poata acoperi zona capului, foarte sensibila. Stergeti-l prin simpla atingere, palpandu-i pielea si nu insistati prea mult intr-un singur loc intrucat il puteti rani.

In plus, la prima baita parintii vor trebui sa dea dovada de multa agerime, durata acesteia nefiind mai mare de 10 minute, in asa fel incat sa nu raceasca.  Sprijiniti-i capul cu mana si spalati-l cu miscari circulare si sigure.

Chiar daca la inceput poate ca pari putin neindemanatica, cu timpul lucrurile se vor reaseza si tu vei dobandi mult mai multa experienta, ajungand, astfel, sa ii faci pe plac puiului tau.

Articolul precedentPrima baita la nou-nascut
Articolul următorBaita la bebelusi

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme