- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIBaita nou nascutuluiPrima baita la nou-nascut

Prima baita la nou-nascut

baita-nou-nascut

Picture 1 of 2

Prima baita la nou-nascut reprezinta un eveniment de maxima importanta in viata intregii familii.

Odata ajuns acasa, in grija familiei, noul venit are parte de cea mai buna ingrijire, ambii parinti, cat si bunicii si cei apropiati ocrotindu-l si protejandu-l, asigurandu-i in acest mod cea mai buna crestere in vederea dezvoltarii sale cat mai corecte, fiind ferit de pericolele imbolnavirii.

Prima baita la nou-nascut se pregateste minutios de catre parinti, fiind un moment foarte asteptat, mai ales de catre proaspetii parinti. Potrivit traditiilor romanesti, prima baita a nou-nascutului este efectuata de catre una dintre bunicile micutului, fiind un prim demers pentru acomodarea mamei cu cel mai mic membru al familiei.

Mai inainte de efectuarea acesteia mama va trebui sa pregateasca cu grija camera, in asa fel incat acesta sa fie ferit de curentii de aer, periculosi pentru sanatate. Asadar, proaspata mamica va trebui sa asigure un climat optim, ferindu-l in acest mod de raceli. Temperatura camerei  va trebui sa fie cuprinsa intre 21 si 25 de grade Celsius si niciodata aceasta sa nu fie mai scazuta de valoarea minima indicata.

Apa pentru prima baita la nou-nascut va trebui fiarta si apoi racita. Nu este recomandat, asadar, sa se foloseasca apa direct de la chiuveta intrucat poate exista riscul ca pielea acestuia sa se irite, fiind foarte sensibila.

Temperatura apei va fi verificata de catre mama prin introducerea incheieturii mainii sau a cotului, zonele cele mai sensibile. In cazul in care apa este prea fierbinte se va mai adauga putina apa rece si invers, in asa fel incat sa fie potrivita.

De asemenea, inainte de a trece la imbaierea nou-nascutului mama va trebui sa pregateasca scutecele si hainutele cu care va fi imbracat dupa imbaiere, dar si prosopul si produsele de igiena de care are nevoie imediat dupa acest moment.

Dupa ce totul a fost pregatit cu grija de dinainte, nou-nascutul va fi introdus cu atentie in apa calduta, fiindu-i sustinut capul cu mana. Se va spala cu lotiune pentru bebelusi, cladindu-se cu apa din abundenta. Durata primei baite nu va trebui sa fie prea mare. Medicii recomanda ca in maxim 5-10 minute, nou-nascutul sa fie deja imbracat, ferindu-l in acest mod de imbolnaviri. Asadar, totul va fi efectuat destul de rapid, spalandu-l cu grija peste tot.

Dupa imbaiere, nou-nascutul va fi scos in prosop si sters usor cu acesta. Mama va putea sa foloseasca produsele de igiena, conform recomandarilor medicului, avand grija ca atat ochii, urechile, nasucul, unghiile si organele genitale sa fie curatate cu ser fiziologic potrivit recomandarilor. Va putea folosi ulei de masaj pentru masarea talpilor, picioarelor, spatelui si manutelor.

Odata toate aceste lucruri au fost efectuate, micutul va fi imbracat cu atentie de catre proaspata mamica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme