- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Baita la bebelusi

Baia copilasului tau este un moment delicat, ce necesita o ingrijire atenta. Asadar ia-l cu grija din patutul lui confortabil, scoate-i hainutele cu atentie si aseaza-l incet in cadita.

delta_baby_comfy_bath_xl_2

Picture 1 of 2

Pregatirea baitei este un prim pas pe care trebuie sa il faci. Ai grija ca apa sa nu fie nici rece, nici fierbinte, temperatura optima fiind de 37 grade Celsius. In ceea ce priveste cadita, aceasta trebuie sa fie umpluta cu apa pana la aproximativ 4-8 cm, depinde de bebelus. Important este ca apa sa nu treaca peste talia micutului, atunci cand sta in pozia de sezut.

Introducerea copilasului trebuie sa fie realizata in mod bland si cu multa rabdare, astfel incat experienta baitei sa fie un moment placut pentru cel mic. Asadar, cu o mana tinandu-i corpul si cu o mana sustinandu-i capsorul, introdu-l in apa incet incet. Odata ce a ajuns deja in cadita, mangaie-l cu mana uda pentru a se obisnui cu apa. Ai grija sa nu ajunga apa la gurita sau in ochi. Pentru a-i spala capul se recomanda sa folosesti o carpa moale sau o bucata de prosop din bumbac, usor umezita.

Odata ce ai terminat sa iti speli micutul, inveleste-l intr-o paturica moale sau cu un prosop dintr-un material natural si nu sintetic. Ai grija ca incaperea in care il vei duce sa fie incalzita. Copii mici pot raci foarte usor si de aceea este necesar sa te asiguri ca temperatura camerei sa fie una optima. Pentru extra-ingrijire, medici recomanda sa folosesti, atunci cand pielea este inca umeda, un ulei de masaj sau o crema hidratanta pentru bebelusi.

In cazul in care micutul tau are o mica iritatie de la scutece, dupa ce este curat si uscat este recomandat sa ii dai cu talc sau cu o lotiune cu pH neutru, hidratanta.

Sfaturi:

· niciodată sa nu il bagi pe micut in cadita atat timp cat apa mai curge. Atat temperatura apei, cat si adancimea ei pot sa se schimbe
· nu iti lasa niciodata bebelusul singur in cadita, nici macar pentru cateva secunde
· vorbeste-i calm pe parcursul baitei pentru a-l linisti
· nu trebuie sa ii speli parul micutului in fiecare zi
· foloseste samponuri si creme speciale pentru bebelusi. Pielea lor e mai delicata si mai sensibila decat a ta
· foloseste un suport special pentru bebelusi (un scaunel in care bebelusii stau mai confortabil). Prin intermediul acestuia vei putea inlatura, in mare parte, riscul ca micutul sau micuta ta sa alunece

Indiferent daca ii faci prima baita bebelusului tau sau este deja obisnuit, este important sa urmezi acesti pasi, pana cand aceasta va creste si te va putea intelege si asculta. Atat timp cat copilul tau este inca mic, el are nevoie de tine si de supravegherea ta permanenta.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme