- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiOtita la cei mici

Otita la cei mici

otita fetita bebelus (http://2.bp.blogspot.com)Fiind unul dintre cazurile cu o frecventa de raspandire destul de mare in randurile celor mici, fiecare copil trecand peste o astfel de problema macar o data in viata, durerea de ureche este una destul de suparatoare pentru cei mici. Conform unor statistici efectuate in Statele Unite, mai mult de 20 de milioane de copii pe an se prezinta la medic cu simptome asimilate otitei.

Cauzele aparitiei otitelor la copil sunt determinate de o serie de bacterii, cele mai frecvente fiind Streptococus Pneumoniae si Haemophillus influentae sau ca urmare a unor virusuri.

Durerea de ureche este destul de violenta si brusca, cel mic manifestandu-si durerea cel mai adesea prin plans la atingere. Ce anume genereaza aceasta durere? Ei bine, ca urmare a imbolnavirii urechii, timpanul este intins foarte mult, generand senzatii destul de dureroase. Daca copilul va sta culcat pe o parte, acesta nu va suporta durerea provocata de otita. Si daca va intrebati care sunt semnele prevestitoare ale acesteia, nu sunt prea multe. De regula, debutul este destul de brusc si violent, cel mic trezindu-se cel mai adesea din somn, plangand.

Febra, mersul dezechilibrat, curgerea nasului, surditatea temporara pot fi semne ingrijoratoare si prevestitoare a aparitiei unei astfel de afectiuni la nivelul urechii. Atunci cand va suspectati copilul de otita, apasati-l pe urechea exterioara, acesta manifestandu-si supararea produsa de durere imediat. Daca observati o scurgere purulenta sau apoasa, nu ezitati sa consultati de urgenta un medic O.R.L.-ist.

Pentru tratarea acesteia se va recomanda antibiotic, doar dupa consultul medical. La nevoie, se poate administra Nurofen, Paracetamol. Se poate apela, de asemenea si la metodele traditionale, acelea de a pune pe urechea dureroasa o batista cu sare incalzita pentru a se mentine caldura la nivelul acesteia.

Nu uitati, ca fumatul in mediul in care traieste copilul, alergiile, colectivitatea sau chiar folosirea biberonului in pozitia culcat sunt factori declansatori ai otitei.

Articolul precedentAstmul la copii
Articolul următorCum prevenim alergiile de primavara?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme