- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiCum prevenim alergiile de primavara?

Cum prevenim alergiile de primavara?

alergie bebelus iritatie fata (http://rhemashope.files.wordpress.com)Tocmai ai parcurs tratamentul adecvat racelii sau gripei, dar bebelusul tau continua sa tuseasca si sa stranute. Te gandesti ce poate fi, daca sa te prezinti la medic sa iti dea un alt tratament mai puternic impotriva acestor afectiuni?

Cam astea sunt gandurile prin care trece o proaspata mamica. Ceea ce nu stie probabil este ca tusea sau stranutul pot fi cauzate de diverse alergii de primavara. Asadar, mucegaiul, polenul, praful, parul de animale sunt principalii factori favorizanti ai aparitiei alergiilor la bebelus, si, de ce nu, chiar la adult.

Cu toate ca simptomatologia descrisa mai sus nu este una destul de periculoasa, netratarea alergiilor poate determina chiar decesul persoanei alergice. Asadar, tratarea alergiilor face parte din domeniul de interes de risc major mai ales pentru viata unui nou-nascut.

Alaturi de tuse sau stranut, cei alergici pot avea permanent nasul infundat, ochi rosii si umezi, mancarimi atat la nivelul pielii, cat si la nivelul ochilor si urechii. Bebelusii cu probleme respiratorii vor dovedi o stare generala destul de neplacuta, intrucat prezenta polenului poate determina imposibilitatea acestora de a mai respira.

Cu toate ca tratament pentru tratarea acestor alergii de primavara nu exista, poti ajuta la stoparea simptomelor pe care le resimte bebelusul tau. Asadar, pentru a evita contactul direct cu polenul sau cu alti factori alergeni, nu iesi la plimbare cu cel mic foarte devreme. De asemenea, atunci cand mergi cu masina, nu tine geamurie deschise, la fel este si cazul locuintei. Atunci cand te intorci de afara cu cel mic, ii poti da un alt rand de haine curat pentru a nu mai ramane urme ce pot produce alergii cu care sa intre in contact cel mic.

Daca in locuinta exista mucegai sau un animal, iar micutul tau este alergic la unul din cei doi factori, iata ce poti face:

  • nu uita sa stergi praful zilnic;
  • nu lasa animalul sa intre in camera celui mic;
  • foloseste detergenti pentru stoparea mucegaiului;
  • pune filtre antialergice la aerul conditionat;
  • curata peretii de praf macar o data pe saptamana;
  • sterge cu otet peretii frigiderului pentru a elimina urmele de praf, murdarie sau mucegai.

Chiar daca ai respectat cerintele de mai sus si observi ca bebelusul se simte din ce in ce mai rau, nu ezita sa consulti medicul pediatru. Cu siguranta ii va recomanda efectuarea unor teste pentru depistarea alergiilor.

Articolul precedentOtita la cei mici
Articolul următorSimptomele cancerului la copii

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme