- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIMiscare pentru o dezvoltare armonioasa

Miscare pentru o dezvoltare armonioasa

Ca parinte, de abia astepti momentul cand cel mic va incepe sa mearga. Apoi iti vei dori sa poti tine pasul cu el, sa poti avea atata energie incat sa il gasesti cand se ascunde, sau sa il prinzi atunci cand alearga.

Toata aceasta calatorie a dezvoltarii micutului tau iti va oferi momente minunate de fericire nebanuita. Vei intelege asta cand se va rostogoli pentru prima data, cand va incepe sa mearga de-a busilea si mai ales, cand va incepe sa mearga in adevaratul sens al cuvantului.

Miscarea, indiferent de natura ei, este cruciala in dezvoltarea copilului tau. Iar aceasta nu tine numai de miscarea corpului, ci reprezinta o nevoie foarte sofisticata pentru dezvoltarea creierului, a unei minti sanatoase, a unei vieti socio-culturale si dezvoltarii, in general, a unei fiinte normale. Ca parinte, trebuie sa te ingrijorezi cand copilul tau este pasiv si nu manifesta interes pentru miscare.

Foarte multe dintre activitatile zilelor noastre nu incurajeaza miscarea la copii. Fiintele umane au fost nascute pentru a se misca, iar o viata sedentara nu este altceva decat o ruptura in natura noastra autentica.

Studiile demonstreaza ca sportul si activitatea fizica in general, cresc nivelul de serotonina in organism, ceea ce reprezinta un neurotransmitator esential al gandurilor si emotiilor. Sportul si miscarea au un impact simtiror in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor cognitive si a sanatatii mintale. Nu numai aceasta, dar ajuta la buna circulatie a sangelui si stimuleaza o activitate craniana mult mai eficienta.

Este o ironie a sortii cum omul a creat tehnologia si echipamentele moderne pentru a imbunatati viata, insa facem ca totul sa devina mai greu pentru copiii nostri, care sunt programati biologic sa faca miscare astfel incat sa asigure dezvoltarea organismului si competentelor.

Scaunele de masina reprezinta o inventie minunata care vine in sprijinul si in sustinerea vietii si sigurantei micutilor nostri, cand suntem la drum si mai ales in cazul unui accident. Faptul ca lasi copilul pentru o perioada mai lunga de timp intr-un astfel de obiect, ii poate dezvolta probleme ale coloanei vertebrale, avand in vedere ca miscarea este restrictionata.

Unul dintre cele mai nepotrivite trenduri ale zilelor noastre este acela de a nu le oferi asa de multa libertate celor mici pentru a se misca natural, ceea ce are un impact asupra comportamentului si capacitatii lor de invatare.

Gandeste-te la premergatoare, scaune de masa, balansoare si scaune de plastic care sustin bebelusul cand nu si-a dezvoltat capacitatile de-a sta singur in fundulet. Mai bine lasam copilul pe podea timp de cateva minute pe zi, iar in felul acesta vom elimina inhibitorii si copilul are spatiu optim pentru a se dezvolta.

Articolul precedentCum sa te joci cu bebe
Articolul următorDezvoltarea limbajului

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme