1 kg faina
250 g zahar tos
400 ml lapte
80 g drojdie
6 oua
200 ml ulei
o lingura sare
esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie si portocala.
Se amesteca drojdia impreuna cu 100 ml lapte cald si 100 g faina, se face maia si se pune la dospit.
Intr-un vas se pune faina, care se amesteca cu maiaua. Se iau 3 oua intregi si 3 galbenusuri si se amesteca cu zaharul, laptele, sarea si esentele. Se incalzesc pe foc si se rastoarna peste compozitia respectiva. Se amesteca bine pana cand coca incepe sa se desprinda de pe mana. Din acest moment se pune ulei, putin cate putin. Se da la cald pana creste.
Se pregatesc doua forme, care se ung cu margarina. Se imparte coca in doua, se umple cu diverse preparate, cum ar fi nuca si stafide (sau rahat si mac). Se introduce la cuptor si se lasa timp de 50 minute la 160 – 170˚C.
Sursa: www.casamea.ro