- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteCozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Ingrediente:

1 kg faina
250 g zahar tos
400 ml lapte
80 g drojdie
6 oua
200 ml ulei
o lingura sare
esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie si portocala.

Se amesteca drojdia impreuna cu 100 ml lapte cald si 100 g faina, se face maia si se pune la dospit.

Intr-un vas se pune faina, care se amesteca cu maiaua. Se iau 3 oua intregi si 3 galbenusuri si se amesteca cu zaharul, laptele, sarea si esentele. Se incalzesc pe foc si se rastoarna peste compozitia respectiva. Se amesteca bine pana cand coca incepe sa se desprinda de pe mana. Din acest moment se pune ulei, putin cate putin. Se da la cald pana creste.

Se pregatesc doua forme, care se ung cu margarina. Se imparte coca in doua, se umple cu diverse preparate, cum ar fi nuca si stafide (sau rahat si mac). Se introduce la cuptor si se lasa timp de 50 minute la 160 – 170˚C.

Sursa: www.casamea.ro

Articolul precedentPrajitura cu visine
Articolul următorPulpa de miel cu cimbru si rozmarin

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme