- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIComportamentCei trei H: Halucinatiile, Hiperactivitatea si Homosexualitatea

Cei trei H: Halucinatiile, Hiperactivitatea si Homosexualitatea

Halucinatia este un sunet sau o imagine care este incorect resimtita ca provenind din afara mintii, cand de fapt sursa lor se afla in mintea persoanei. Hiperactivitatea poate fi cauzata de temperament, de o stare permanenta de frica sau anxietate, de o tulburare de dispozitie sau chiar de o combinatie intre ele. Cat despre homesexualitate, aceasta reprezinta interesul sexual pentru o persoana de acelasi sex. Citeste mai jos despre fiecare in parte.

Halucinatiile – Astfel de experieente pot fi normale pentru un copil care abia a inceput sa mearga si care nu poate face distinctia dintre fantasma si realitate, insa pentru un copil mai mare sau pentru un adolescent, prezenta halucinatiilor indica, de obicei, o tulburare majora a aptitudinilor psihologice semnificative.

Cauza halucinatiilor nu este de obicei cunoscuta, insa uneori se cunoaste. Halucinatiile permanente, in special cele vizuale sau olfactive, pot indica prezenta la copil a unei probleme neurologice sau de alt tip, din sfera medicala. Halucinatiile pot aparea cand copilul are febra mare, disparand odata cu acasta.

Interventie posibila: Copilul care prezinta o astfel de dificultate in realizarea unei distinctii intre interior si exterior are nevoie de servicii de specialitate.

  • Apeleaza la un consult psihiatric sau medical general cat mai repede cu putinta;
  • Solicita o evaluare medicala completa pentru cauzele tratabile ale halucinatiilor;
  • Principalul tratament al halucinatiilor asociate cu boli psihice majore sau cu consumul de droguri il reprezinta medicamentele;
  • Pentru a distrage temporar copilul/ adolescentul de la halucinatii, provoaca-l la conversatie.

Hiperactivitatea: Cand este asociata cu dificultati de atentie si cu impulsivitatile, acest comportament poate interfera cu multe aspecte ale dezvoltarii copilului tau. El poate avea probleme in legarea si pastraraea prieteniilor sau in formarea de deprinderi si in succesul scolar.

Interventie posibila:

  • Asigura-te ca fiul sau fiica ta are mai multe supape de eliberare pe parcursul zilei, pentru a elimina energia hiperactiva;
  • Pentru copilul de varsta scolara, mentine-i la minimum prilejurile de suprastimulare;
  • Cand copilul este sensibil la alimentatie si la aportul de zahar, asigura-i un regim cu o cantitate redusa de dulciuri.

Homosexualitatea: Nu este considerata o tulburare psihica sau un simptom care necesita tratament. La interesul sexual contribuie o multime de factori biologici de dezvoltare, psihologici si sociali. Interesele sau comportamentele homosexuale pot fi normale in anumite etape de dezvoltare la baietii si fetele cu orientare heterosexuala, in special in timpul etapelor timpurii ale maturizarii sexuale.

Este cunoscut si faptul ca suferinta psihologica este asociata cu homosexualitatea. In mod obisnuit, stresul provine dintr-un sentiment al respingerii sau al stimei de sine vatamate care rezulta din ostilitatea si negativitatea celorlalti atunci cand copilul „recunoaste in public”. Durerea emotionala poate aparea si cand copilul se simte diferit de alte persoane importante pentru el.

Interventie posibila:

  • Daca esti ingrijorata cu privire la orientarea sexuala a copilului, se poate sa iti fie util sa te alaturi unui grup de sprijin pentru parinti sau sa incepi o psihoterapie;
  • In cazul in care copilul este ferm in ceea ce priveste orientarea sa sexuala, nu este recomandata o psihoterapie care sa abordeze problema sexualitatii in general;
  • Atunci cand copilul prezinta o stare de incertitudine, indoiala sau conflict cu privire la orientarea sa sexuala, se poate ca terapia sa-i fie de folos;
  • Psihoterapia ii poate ajuta pe copii sa gestioneze stresul izvorat din deficientele fata de membrii heterosexuali ai familiei sau de copiii de aceeasi varsta si poate avea impact asupra izolarii sociale sau a depresiei rezultate din stigma care este uneori atasata homosexualitatii.

Sursa: Ajuta-ti copilul sa revina pe calea cea buna, Kenneth H. Talan

sursa foto: www.huffingtonpost.ca

Articolul precedentCrizele de furie si Depresia
Articolul următorIti intelegi copilul?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme