- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERETravaliu nastereTravaliul - simptome de debut

Travaliul – simptome de debut

gravida-2

Picture 1 of 2

Orice femeie insarcinata isi doreste cu mare nerabdare sa isi tina in brate mica comoara, insa nu poate sa nu se gandeasca la cat de dureros poate fi travaliul.

Chiar daca travaliul se identifica cu contractiile dureroase si lungi, dar si cu momentul expulziei bebelusului, in realitate acesta va putea fi depasit mult mai usor prin insusirea unor tehnici de respiratie, dar si ale unor modalitati de control asupra starilor si reactiilor organismului. In acest mod, nasterea va putea fi privita cu mult mai multa incredere.

Travaliul reprezinta etapa care anunta nasterea bebelusului. Aflandu-se la sfarsitul perioadei de sarcina,  orice mamica va putea privi tematoare catre nastere, confundand usor orice reactie a organismului cu insusi momentul de declansare a durerilor facerii.

Pentru a putea trece mai usor peste acest lucru, viitoarea mamica va trebui sa cunoasca cateva simptome de debut ale travaliului:

  • presiune pelvina – mai inainte cu pana la patru saptamani inainte de nastere este posibil ca femeia insarcinata sa resimta o greutate in zona abdomenului inferior. Acest lucru se identifica cu momentul in care bebelusul incepe sa coboare, pregatindu-si nasterea;
  • dureri abdominale – acestea isi pot face aparitia chiar si cu cateva saptamani mai inaintea nasterii. Sunt asemanatoare cu durerile menstruale, insa nu sunt atat de puternice si de nedepasit;
  • pierderea dopului gelatinos – mai inainte cu circa doua saptamani inaintea nasterii ori chiar in ziua venirii pe lume a bebelusului este posibil ca dopul gelatinos sa fie eliminat.
  • sangerari – mici pete de sange isi pot face aparitia chiar inaintea nasterii. Nu va trebui sa te sperii, insa va trebui sa iti anunti medicul specialist;
  • ruperea apei – travaliul este anuntat de pierderea lichidului amniotic in care a fost asezat bebelusul vreme de mai bine de noua luni. Acesta se va scurge prin vaginul mamei. Nici de aceasta data nu trebuie sa intri in panica, ci mergi la cel mai apropiat spital;
  • aparitia contractiilor – contractiile uterine din travaliu nu vor trebui confundate cu cele Braxton Hicks. Acestea sunt mai intense, au o aparitie la cateva minute si sunt mult mai intense.

Ori de cate ori treci prin astfel de stari este indicat sa te adresezi medicului obstretician.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme