- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteTort de nuci

Tort de nuci

Blatul: 10 oua, 10 linguri de zahar, 2 linguri rom, 2 pahare (de apa) cu nuci macinate, ½ pahar pesmet, ½ lingura faina, praf de sare.

Crema: 300 g zahar pudra, 250 g unt, 250 g nuci macinate, un  paharel rom, putina sare.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul timp de 20-30 minute, se adauga nucile, amestecand bine, apoi pesmetul impreuna cu faina; se continua frecatul pana se obtine o pasta omogena. Albusurile batute spuma se incorporeaza in crema. Se toarna totul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace timp de o ora la foc potrivit. Se rastoarna usor, lasand sa se raceasca pe un fund de lemn. Se taie in trei blaturi care se insiropeaza putin.

Se freaca untul cu putina sare, pana devine ca o spuma, apoi se continua operatia impreuna cu zaharul pudra. Se adauga nucile macinate foarte marunt si romul picatura cu picatura, pentru a se evita taierea cremei.

Se umplu blaturile cu crema, se imbraca cu un strat de crema si se garniseste cu nuci intregi.

Pofta buna!

Articolul precedentTort de ciocolata cu mandarine
Articolul următorCartofi gratinati

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme