Ingrediente:
1 ceapa
1 litru suc de rosii
1 morcov
1 telina
1 legatura patrunjel
4 felii de paine toast
4 felii de cascaval
Preparare:
- Intr-un vas cu 1 litru de apa se pune la fiert cepa curatata de coaja, intreaga, cu un pic de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga legumele curatate de coaja si tocate cuburi mici. Se fierb pana se inmoaie bine si se spumeaza.
- Se scot legumele, ceapa se arunca, iar radacinoasele se mixeaza impreuna intr-un robot, cu o lingura din zeama de supa, pana ce devin o crema groasa. Se strecoara supa din oala si se aduce iar la fierbere, apoi se adauga in ea crema de legume si sucul de rosii.
- Se lasa sa mai dea un clocot si se presara cu patrunjel verde tocat marunt. Se stinge.
- Se prepara separat soldateii de paine prajita cu cascaval, astfel: se pune paine pe o tigaie cu grill, se lasa 2 minute pe o fata, apoi se intoarce fiecare felie pe partea cealalta si se adauga cate o felie de cascaval deasupra. Se mai lasa 2-3 minute, pana ce painea se rumeneste, iar cascavalul incepe sa se topeasca. Se scot feliile de paine, se taie soldatei si se servesc calzi, langa o portie de supa.