- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINASarcina pe saptamaniSaptamana 35 de sarcina

Saptamana 35 de sarcina

Testarea pentru depistarea streptococului din Grupul B reprezinta o etapa realizata de catre medici in acesta saptamana pentru a diminua riscul transmiterii acestei infectii la fat in momentul nasterii.

Ce face bebelusul?

Masurand aproximativ 45 de centimetri, bebelusul ajunge sa cantareasca circa 2500 de grame in aceasta saptamana de sarcina, ritmul sau de crestere fiind in continuare destul de ridicat, acesta acumuland saptamanal circa 300 de grame pana la finalul perioadei de graviditate.

In aceasta saptamana, bebelusul va arata foarte aproape de aspectul unui bebelus nou-nascut. Pielea este mai intinsa, mai ales in zona umerilor, mai fina si mai catifelata intrucat acesta va depune marea majoritate din greutatea acumulata intr-un strat de grasime de sub piele.

Organele sale interne, plamanii, inima, rinichii, ficatul, sunt aproape complet dezvoltate, bebelusul rezistand in cazul unei nasteri premature.

Miscarile sale din interiorul uterului nu vor mai fi la fel de ample, intrucat acesta va ocupa mai aproape tot locul din interiorul acestuia, camtitatea de lichid fiind profund diminuata. De aceea, nu trebuie sa te sperii daca nu vei resimti miscarile celui mic tot atat de des ca inainte sau daca acestea nu vor mai fi la fel de puternice intrucat acesta nu va mai avea sufficient loc de “zbenguiala” in interirul uterului tau.

Ce face mama?

Te apropii deja de finalul perioadei de sarcina, de momentul in care iti vei cunoaste bebelusul, un moment impresionant pentru o tanara mamica. De aceea, gandurile tale vor zbura in aceasta perioada catre momentul nasterii, dar si catre alegerea unui nume cat mai potrivit pentru cel mic. Vei fi destul de speriata intrucat nu vei mai resimti atat  de tare miscarile bebelusului in interiorul tau. Nu trebuie sa te ingrijorezi intrucat acesta nu mai beneficiaza de suficient loc in asa fel incat sa poata da lejer din manute sau picioruse. Si lichidul amniotic este mai putin, intregul spatiu intrauterin fiind aproape in totalitate acaparat de bebelusul tau.

In aceasta saptamana de sarcina vei demara mersul la medic cam in fiecare saptamana de sarcina, intrucat este nevoie de o examinare cat mai atenta din partea acestuia, momentul nasterii fiind foarte aproape. Spre sfarsitul sarcinii, chiar si in aceasta perioada, medicul iti va recolta o cultura vaginala pentru depistarea unor anumite infectii aparute ulterior in organismul tau, dar si pentru depistarea streptococului din Grupul B. O asemenea infectie ar fi destul de periculoasa pentru tine in momentul nasterii, dar si pentru bebelus, afectandu-l pulmonar, putand capata infectii sanguine sau meningita. Si daca te intrebi de ce acest test nu a fost facut mai inainte pentru a putea fi tratata din timp, ei bine, o astfel de infectie apare si dispare de la adult in orice moment, de aceea va fi mai sigura testarea in ultimul moment pentru a fi siguri ca nu sunteti purtatoate. Chiar daca streptococul din Grupul B a aparut in organismul dumneavoastra, nu trebuie sa va ingrijorati. Odata depistat, veti fi tratata cu antibiotice administrate intravenos pentru a diminua riscul persistarii acestuia in organismul dumneavoastra in momentul nasterii.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
[hana-code-insert name=’Calendarul Sarcinii’ /]

Articolul precedentSaptamana 34 de sarcina
Articolul următorSaptamana 36 de sarcina

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme