- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteSalata calda, cu conopida la cuptor

Salata calda, cu conopida la cuptor

Ingrediente:

– 1 conopida medie

– 1 lingurita turmeric

– 2 linguri pesmet

– 1/2 lingurita sare de Himalaya (sau 1/4 lingurita sare de mare)

– 1 legatura patrunjel verde

– 500 g spanac proaspat

– 1 catel de usturoi (optional)

– fulgi de migdale sau alte nuci

– ulei de masline

– 1/2 lamaie, zeama

Mod de preprare:

  1. Conopida se desface in buchetele. Se pregateste o tava pentru cuptor, care se tapeteaza cu hartie de copt. Se pregateste un bol cu ulei de masline in care se pun tumericul si sarea se amesteca. Se dau buchetele de conopida prin uleiul condimentat apoi prin pesmetul pus de asemenea intr-un bol. Se pun buchetelele de conopida pe tava tapetata cu hartie. Se dau la cuptorul preincalzit, unde se lasa cca 30 de minute sau pana cand conopida s-a rumenit la suprafata.
  2. Se spala bine spanacul si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-o tigaie non aderenta se incalzeste un pic de ulei de masline. Se taie marunt catelul de usturoi. Se pune spanacul in tigaia incinsa, impreuna cu usturoiul, unde se lasa maxim 2 minute, amestecand incontinuu. Se scoate spanacul cu un cleste si se pune intr-un castron mare. Se adauga conopida cand e gata. Se stropesc cu zeama de lamaie si se mai condimenteaza dupa gust. Se presara cu fulgi de midale sau se adauga alte miezuri de fructe tari (caju, nuci etc.)
Articolul precedentOrez cu caju si turmeric
Articolul următorSupa de pui cu nucsoara

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme