Ingrediente:
– 1 lingura ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
– 1 ceasca de orez basmati
– 400 ml supa de pui (de patru ori mai multa apa fata de cantitatea de orez)
– 1/2 lingurita coriandru tocat (sau patrunjel, daca nu va place gustul)
– 1/4 lingurita turmeric
– 1 lingurita sare
– 1 frunza de dafin
– 1/2 ceasca stafide
– 3/4 ceasca miez de caju, crud
Mod de preparare:
- Se incalezeste uleiul intr-o tigaie adanca, non-aderenta, apoi se pune orezul la calit. Se foloseste o lingura de lemn pentru a amesteca, timp de cca 2 minute, pana ce orezul este un pic patruns. Se toarna deasupra supa de pui si se adauga condimentele: sarea, turmericul, coriandrul si frunza de dafin. Se lasa la fiert cca 20 minute, la foc mic. Daca orezul nu a fiert, se mai poate adauga jumatate de cana. Apa trebuie sa fie absorbita, iar bobul moale.
- Separat, intr-o tigaie fara ulei, nonaderenta, se rumenesc alunele caju, amestecand incontinuu, ca sa nu se arda. Se pun in orez, impreuna cu stafidele, se indeparteaza frunza de dafin, se amesteca totul si se servesc presarate cu verdeata (coriandru).
- Pentru cei care nu se simt bine cu combinatia dulce-sarat, se pot inlocui stafidele cu ciuperci trase la tigaie, rumenite in ulei vegetal.