- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIRemedii naturale pentru colici

Remedii naturale pentru colici

Cei mai multi dintre bebelusi sunt suparati de colici (sau colice) in primele saptamani de viata. In ciuda numeroaselor studii, inca nu exista un raspuns clar cu privire la cauzele care determina episoadele de colici. Unii specialisti dau vina pe imaturitatea sistemului digestiv al bebelusului, care nu poate prelucra foarte bine hrana, altii sustin ca de vina pentru episoadele de colici ar fi suprastimularea bebelusului.

Oricare ar fi cauzele, parintii sunt speriati de aceste episoade, mai ales cand bebelusul plange continuu si pare de neconsolat.

Stransul la piept sau plasarea pe burtica mamei, culcatul pe o parte sau calatoriile cu masina sunt remedii care au fost incercate de parintii disperati din intreaga lume.

Ce ar trebui sa stie parintii este faptul ca desi pare in mare suferinta, bebelusul nu resimte durere. Asta spun specialistii care au masurat nivelul de cortizol (hormonul de stres) al bebelusilor in timpul unui episod de colici.

Chiar si asa, nu poti sta neputincios, fara a face nimic, atunci cand bebelusul tau iubit plange.

Uite cateva remedii din batrani, care se pare ca dau cele mai bune rezultate:

  • Fierbe un ou, raceste-l putin in palma sau sub un jet de apa calaie, pentru a nu frige prea tare si plaseaza-l pe buricul celui mic – caldura il linisteste si ”absoarbe” durerile.
  • Infuzia din seminte de fenicul calmeaza colicile abdominale la copii – se pune un varf de lingurita de seminte la o cana de 200 ml de apa si se lasa la infuzat – se administreaza in 3 reprize pe zi.
  • Ceaiul din seminte de marar are efecte de calmare a durerilor abdominale. Se pune o lingurita de seminte la o cana de apa sau se pot pune chiar in lapte (desi specialistii recomanda sa nu amesteci laptele cu alte substante, pentru ca cel mic sa nu asocieze gustul laptelui cu ceva neplacut).

Ce mai poti face

Desi nu exista dovezi clare care sa lege episoadele de colici ale bebelusilor de alimentatia mamei in timpul alaptarii, incearca sa te feresti de acele alimente care pot produce gaze – varza, broccoli, fasole, evita cafeaua si ciocolata sau bauturile acidulate.

Tine cont de faptul ca orice mananci tu trece in laptele matern in aproximativ 4 ore. Observa reactiile bebelusului dupa ora lui de masa si elimina alimentele pe care le banuiesti ca ar putea fi vinovate pentru agitatia bebelusului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme