Ingrediente: 1 kg de mere, 100 g de zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 400 g foietaj crud, 20 g de faina, 2 oua, 50 g de zahar pudra.
Mod de preparare: Se spala merele, se scot casutele cu samburi cu un cutit special si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat.
Se spala ouale si apoi se bat putin pentru omogenizare. Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa un cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm.
In mijlocul fiecarui patrat se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc.
Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Preparatul se pune pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste cald sau rece.
Sursa: www.casamea.ro