- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptarePozitii de alaptat corecte

Pozitii de alaptat corecte

sugar san alaptare (http://php.delawareonline.com)Daca v-ati decis sa va alaptati bebelusul de numai cateva zile, este indicat sa tineti cont de faptul ca actul alaptarii trebuie sa va ofere suficient confort pentru ca producerea laptelui sa nu poata fi obstructionata in niciun fel. Important in momentul alaptarii este si pozitia aleasa de mama pentru a-i asigura acesteia cateva clipe de relaxare alaturi de micul sau puisor.

Nu exista o regula in care una dintre pozitii este total interzisa atat timp cat aceasta ii ofera atat mamei cat si bebelusului confortul de care au mare nevoie. Daca te gandesti ce inseamna pentru cel mic o alaptare reusita, ei bine, sa ajunga la sanul mamei cat mai usor si sa se poata hrani cu mare usurinta, simtindu-i pielea si afectiunea acesteia.

Inainte de alaptare este indicat ca mamica sa incerce sa gaseasca un  loc potrivit atat pentru ea, cat si pentru cel mic. In timpul alaptarii, mama trebuie sa fie atenta la pozitia celui mic care trebuie sa fie culcat in bratele mamei, pe o parte, in asa fel incat pantecele sau sa il atinga pe cel al mamei. Schimbarea pozitiilor in timpul suptului si diversificarea acestora este esentiala intrucat asa bebelusul va putea suge din ambii sani si va lucra pentru desfundarea tuturor canalelor de lapte de la nivelul sanului.

Stand pe fotoliu sau in pat, mama isi poate aduce bebelusul mult mai aproape de ea daca se va sprijini cu piciorul de un scaunel de picioare sau daca va pune pe genunchi o perna, in asa fel incat pozitia celui mic sa fie usor ridicata.

 

Iata cele mai importante pozitii de alaptat:

Pozitia in sezut

Indiferent unde se va aseza, fie pe scaun, pe pat sau in fotoliu, aceasta trebuie sa stea sprijinita de o rezematoare sau un spatar. Isi va apropia copilul de pantec, culcat pe o parte pe mana acesteia. Acesta va avea astfel capul indreptat catre sanul mamei, fiind o pozitie destul de usoara de supt. Punerea unei perne pe genunchi sau folosirea unui scaun de picioare va ridica capul celui mic la nivelul sanului. Cealalta mana libera va sustine greutatea sanului si il va directiona catre gurita celui mic. Se va folosi de degetul mare pentru a-l sustine in partea de sus si de aratator pentru o sustinere a partii de jos a acestuia.

Pozitia intinsa

De regula nasterea prin cezariana presupune un efort destul de mare din partea mamei chiar si in timpul alaptatului. Asa ca, noaptea va fi destul de preferata pentru mamicile operate recent. Va sta intinsa in pat pe lateral, iar copilul va fi asezat cu fata catre sanul mamei, acesta fiind sustinut de catre spate.  Pentru o mai mare ususrinta, ajutati-va de o perna pentru a-l sprijini pe cel mic. Sanul va trebui sustinut in acelasi mod ca si in pozitia sezut .

La sfarsit, dupa ce alaptatul se incheie, nu uitati sa ajutati bebelusul prin cateva batai usoare pe spate, sa elimine aerul inghitit in timpul suptului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme