- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareAntibioticele si alaptarea

Antibioticele si alaptarea

mamica cu copilul (http.3.bp.blogspot.com)Aparitia unei stari de sanatate precare a mamei in timpul perioadei de alaptare va determina administrarea de medicamente. Se cunoaste deja, ca in timpul alaptarii, ca si in timpul sarcinii, consumul de medicamente nu trebuie luat dupa „ureche”.

Asa ca, vizita la medic este obligatorie pentru tanara mamica. In urma consultului medical, medicul ii va recomanda fie medicamente care permit continuarea alaptarii, nefiind nocive pentru cel mic, fie stoparea alaptarii pe tot parcursul administrarii medicamentului in cauza.

Cam astfel este situatia si in cazul administrarii de antibiotice ca urmare a producerii unei infectii in organismul mamei. Medicul va recomanda pacientei sa intrerupa alaptarea pe toata durata tratamentului intrucat prin lactatie copilul poate fi influentat negativ in ceea ce priveste propria-i dezvoltare.

Nu toate mamicile cunosc faptul ca dupa stoparea tratamentului, alaptarea va putea fi continuata, bineinteles, cu sfatul medicului specialist care va va indica data de cand totul va reintra in normal. Conditia reluarii alaptarii este aceea ca antibioticul sa nu mai fie administrat, iar infectia din organismul mamei sa fi disparut in  totalitate.

Ca o regula generala, orice infectie poate determina scaderea productiei de lapte, aceasta dand dovada de o insuficienta de nutrienti necesari dezvoltarii copilului. Dupa stoparea administrarii antibioticului este posibil ca secretia lactata sa reapara sau nu. Totul in functie de glandele mamare si de hormonii care se ocupa cu o astfel de secretie la femeie.

Chiar daca va reveni, nu trebuie sa va asteptati la aceeasi cantitate si mai ales la aceeasi calitate. Laptele obtinut va fi astfel mult mai putin si mult mai slab calitativ. De aceea, se va recomanda suplimentarea alaptarii cu mese regulate de lapte praf.

Cu toate acestea, bebelusul va trebui foarte bine monitorizat atat in ceea ce priveste greutatea, dar si in ceea ce priveste gradul lui de satietate. De aceea, daca va dori sa manance mai des decat de obicei, va plange sau va fi agitat, sunt semne clare ca nu s-a saturat. Solutia – mesele de lapte praf sau introducerea alimentatiei diversificate.

Articolul precedentIntarcarea bebelusului
Articolul următorPozitii de alaptat corecte

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme