- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaPlanificarea unei sarcini dupa nasterea prin cezariana

Planificarea unei sarcini dupa nasterea prin cezariana

gravidaPlanificarea unei sarcini dupa nasterea prin cezariana reprezinta o preocupare pentru majoritatea cuplurilor. Dorinta de a avea un al doilea copil este destul de mare pentru parinti. Cu toate acestea, nasterea prin cezariana implica realizarea unei incizii atat la nivelul abdomenului, cat si la nivelul uterului. Tocmai de aceea, refacerea dupa cezariana presupune parcurgerea unei perioade mai lungi de timp, in asa fel incat muschii uterini sa aiba timp sa se vindece.

Potrivit specialistilor, planificarea unei sarcini dupa nasterea prin cezariana se poate face atunci cand zonele incizate prin operatie sunt vindecate in totalitate. In plus, aparitia unui al doilea copil in viata de cuplu necesita mult timp si energie. Nasterea prin cezariana necesita multa odihna in asa fel incat corpul sa se poata reface.

Femeia ar putea ramane insarcinata in circa sase saptamani de la nastere, chiar si mai inainte de a avea prima menstruatie. Un asemenea lucru este posibil intrucat ovulatia ar putea reveni inainte de primul ciclu menstrual.

Pentru a preintampina astfel de probleme este indicat sa ai in vedere toate aceste lucruri. Cu toate ca exista opinii potrivit carora alaptarea ar putea intarzia perioada fertila a unei femei, nu exista o certitudine cu privire la momentul in care s-ar putea ivi. In functie de alaptare, ciclul menstrual poate intarzia mai mult sau mai putin. In cazul in care femeia opreste alaptarea, ovulatia ar putea reveni mai usor decat in cazul in care bebelusul este alaptat la san.

Planificarea unei sarcini dupa nasterea prin cezariana va trebui sa se faca respectand cu mare strictete indicatiile medicului specialist. De obicei, femeia poate ramane insarcinata in circa 12 luni de la prima nastere. Cu toate acestea, mai inainte de sarcina se recomanda evaluarea clinica a femeii.

Dupa nastere, este nevoie ca partenerii sa se gandeasca la anumite metode de contraceptie. Prezervativul, pilula monohormonala, dispozitivul intrauterin si contraceptivele injectabile sunt cateva metode ce pot fi folosite chiar si in cazul alaptarii bebelusului. In cazul in care mama nu mai alapteaza, aceasta poate folosi contraceptivele orale combinate.

Indiferent de situatie, diafragma nu poate fi folosita decat dupa 12 saptamani de la nastere, fiind nevoie de parcurgerea acestui timp pentru ca uterul sa se poata reface. Metoda calendarului nu este nici ea la fel de sigura intrucat absenta ciclului menstrual cauzat de alaptare nu reuseste sa determine precis momentul ovulatiei, de care femeia ar trebui sa tina cont in momentul intretinerii raporturilor sexuale.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme