Pestele este recomandat pentru sanatatea copilului inca de la cele mai mici varste. Cu toate acestea, plachia poate fi degustata de copil abia dupa varsta de un anisor.
Ingrediente
1 kg peste;
100 ml ulei;
3-4 cepe mari;
3 catei de usturoi;
200 ml suc de rosii;
o foaie de dafin;
100 ml vin alb;
un varf de lingurita piper
macinat;
2 -3 linguri zeama de lamiie;
sare.
Mod de preparare
Pestele se curata cu multa grija. Se pune la incins tigaia in care se adauga uleiul si apoi se rastoarna pestele tras prin faina. Pestele nu se va praji definitiv, cu numai cateva minute, dupa care se va scoate din tigaie. In uleiul ramas se adauga ceapa taiata rondele, putina sare. Se lasa sa se caleasca, pana cand devine lucioasa.
Se va adauga sucul de rosii, vinul alb, zeama de lamaie, sare, usturoiul maruntit, foaia d dafin si pestele si apoi se baga la cuptor timp de 30 de minute.
Se serveste cu mamaliga.