- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaPlacenta accreta si riscul unei noi cezariene

Placenta accreta si riscul unei noi cezariene

viitoare mamica (www.miracleinprogress.com)Atunci cand o mamica este pe cale sa aduca pe lume cel de-al doilea bebelus tot prin interventie chirurgicala riscul imbolnavirii este unul destul de mare. Chiar daca cezariana in sine nu este un procedeu periculos, a doua operatie poate crea placenta accreta, care va pune in pericol viata proaspetei mamici.

Stim cu totii ca operatia prin cezariana este o optiune destul de des intalnita in zilele noastre. Viitoarele mamici nu vor sa simta intensitatea dureroasa a travaliului si nici sa fie luate prin surprindere de episodul nasterii. De aceea, tot mai multe dintre ele opteaza catre o cezariana programata. Cu toate acestea, riscul unei a doua nasteri prin cezariana este unul destul de mare ca urmare a posibilitatii aparitiei unor complicatii ale starii de sanatate a tinerei mamici. Placenta accreta este un episod nefericit si presupune o afectiune de mare risc. Placenta se va lipi pe locul taieturii de dinainte. Astfel, placenta se va prinde destul de adanc si va invada muschiul uterin.

In cazul unei astfel de afectiuni, medicul se va lupta la nastere sa desprinda placenta de peretele uterin si, astfel s-ar putea declansa o hemoragie destul de puternica in timpul interventiei chirurgicale. Pentru a putea fi salvata se poate apela la o transfuzie sanguina sau chiar la extirparea uterului prin histerectomie.

Riscul este cu atat mai mare cu cat viitoarea mamica are o varsta inaintata, a trecut prin experienta unor sarcini multiple, a trecut prin intreruperi repetate de sarcini sau are un endomentru prea subtire. Exista si posibilitatea, ce-i drept, destul de rara sa poata aparea si la femeile care nu au trecut prin nicio nastere si ca atare nu au taieturi la nivelul uterului.

Sansele de a se depista din timp o astfel de anomalie sunt destul de mici intrucat nu se poate observa prin examinare ecografica. Pentru a va feri de asemenea riscuri este indicat sa discutati cu medicul care va supravegheaza sarcina. In urma unui consult de specialitate puteti sa va decideti care este tipul de nastere care nu impune riscuri majore atat pentru dumneavoastra, cat si pentru bebelus.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme