- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaCezariana fara durere

Cezariana fara durere

femeie insarcinata (http://documents.clubexpress.com)Performantele medicale se pare ca au evoluat destul de mult si in tehnicile de efectuare ale cezarienei. Asa se intampla ca tot mai multe mamici par sa apeleze la o nasterea prin astfel de proceduri, in detrimentul celei vaginale. Imbunatatirea tehnicilor medicale permit mamicii sa isi vada copilul imediat ce iese din burtica, sa il poata mangaia si vorbi, sa isi poata alapta bebelusul, sa poata sa se ridice din pat in acea zi si chiar sa faca dus. Si totul fara a resimti durerea…

Potrivit procedeului Cohen Stark femeile se pot recupera mult mai usor dupa cezariana, durerea este destul de mult diminuata, iar sangele pierdut nu mai este in cantitati destul de mari. Prin acest procedeu, chirurgul va face o taietura jos, in apropierea zonei pelvine si va diseca anatomic tesutul. La sfarsit va coase trei straturi si nu sase ca mai inainte (piele, grasime, muschi).

O alta tehnica mai futuristava permite o recuperare si mai usoara. Este vorba de o incizie extraperitoniala. In acest fel, intensitatea durerii aproape va disparea in totalitate, iar mama se va putea ridica foarte usor in picioare. Medicul chirurg va taia zona orizontal, foarte aproape de zona pubiana. Membrana albicioasa cunoscuta sub numele de aponevroza va fi deschisa vertical si lateral, iar accesul catre uter se va face prin vezica urinara, fara a se inciza paritonul, membrana ce acopera regiunea abdominala. Anestezicul va fi ales in asa fel incat sa fie unul destul de usor, mama putandu-si simti bebelusul pe tot parcursul nasterii. Dupa ce bebelusul este extras, uterul va fi cusut. Pielea va fi cusuta cu un lipici special in asa fel incat durerea sa fie redusa.

Dupa operatie, proaspata mamica nu va mai purta sonda urinara, aceasta putandu-se ridica pentru a merge la toaleta imediat ce anestezia va trece. De asemenea, mamica va putea sa isi faca dus imediat dupa operatie, poate ajunge la bebelus pentru a-l alapta imediat ce nu va mai resimti efectul anesteziei. Starea de epuizare si de oboseala sunt aproape inexistente.

Din pacate, evolutia medicala nu permite aplicarea unei astfel de tehnici in prezent, in Romania. Probabil ca viitorii ani vor aduce cadou asemenea procedee moderne.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme