- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEInseminare artificialaPas cu pas in calea inseminarii artificiale

Pas cu pas in calea inseminarii artificiale

Procedura inseminarii artificiale reprezinta un procedeu destul de des intalnit in zilele noastre. Din diferite motive medicale, multe cupluri apeleaza la o astfel de terapie care nu este deloc dureroasa. Intr-un astfel de mod, se va introduce in vaginul femeii, cat mai aproape de uter sau chiar acolo spermatozoizi viabili pentru a fecunda ovulul.

Se numeste inseminare artificiala intrucat plasarea spermatozoizilor intr-un asemenea loc este realizata de catre personal calificat medical si nu pe cale naturala. Dupa fecundarea ovulului, embrionul rezultat se va dezvolta perfect normal pe parcursul celor noua luni de sarcina. Chiar daca uneori par a fi confundate, inseminarea artificiala se deosebeste de procedeul de fertilizare „in vitro” intrucat in cel de-al doilea caz este plasat in uterul femeii un ovul gata fecundat.

In momentul ovulatiei, in cele 24 de ore, femeia este pregatita pentru ovulatie. Donatorul va dona sperma in acest interval, cu cel mult 2 ore inainte de derularea procedeului. Sperma este spalata, fiind aspirata de un cateter lung, avand prevazut in capat o seringa necesara pentru a impinge continutul in vaginul acesteia. Procedura de colectare a spermei se va realiza de catre donator prin masturbare sau printr-un act sexual protejat de un prezervativ special creat pentru acest procedeu, dus mai apoi in laborator.

Femeia va fi asezata pe masa de consultatie , introducandu-i-se in vagin cateterul. Ulterior medicul va apasa pe seringa pentru plasarea spermei in col sau in uter, loc prielnic pentru fecundarea ovulului. Dupa aceasta operatiune, medicul va introduce in vaginul acesteia un burete de mici dimensiuni, invelit in plastic, pentru a mentine acolo sperma introdusa, acesta extragandu-se dupa cateva ore. Este necesar ca viitoarea mama sa nu se miste din pozitia respectiva circa 30 de minute pentru a fi sigura de efectele acestei inseminari.

Asadar, printr-o procedura nedureroasa, poti fi sigura de reusita, devenind in scurt timp mamica.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme