- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIIngrijire copiiNu lasati intepaturile de insecte sa va strice vacanta!

Nu lasati intepaturile de insecte sa va strice vacanta!

Vara este anotimpul in care pofta de viata si distractia sunt la cote maxime. Fie ca mergi cu familia la picnic-uri, plimbari prin parc, jocuri in aer liber, excursii la mare, la munte sau pur si simplu iesiti la o terasa, asigura-te ca insectele, in special tantarii, nu-ti vor strica momentele de fericire alaturi de cei dragi. Copiii sunt mai vulnerabili la atacul insectelor, de aceea trebuie feriti de orice le-ar putea crea un disconfort al pielii, pentru a se bucura in continuare de clipele frumoase petrecute in compania parintilor.

 

dermodrin1

Picture 1 of 4

http://allwallpapersfree.blogspot.com

Ca urmare a intepaturilor de insecte si a unor reactii alergice locale datorate acestora, vom constata ca pe pielea noastra sau a celor dragi noua, apar una sau mai multe pete de culoare rosie (eritem), similare unor umflaturi, dureroase si extrem de pruriginoase (produc mancarime).

Acestea nu sunt altceva decat efectele raspunsului organismului nostru la o agresiune perceputa ca fiind periculoasa: producerea unor reactii alergice.

Vrei sa stii ce se intampla in organismul tau cu fiecare noua ciupitura?

Atunci cand substanta perceputa drept periculoasa, alergenul (in cazul tantarului, saliva acestuia) ia contact cu organismul, anumite celule denumite mastocite, care exista si la nivelul pielii, elibereaza unele substante cu rol in inflamatie, printre care si histamina. Histamina isi exercita actiunea prin legarea de anumiti receptori: receptorii H.

Legarea histaminei de acesti receptori duce la vasodilatatie, cresterea permeabilitatii capilarelor care conduce la edem (umflatura pielii) si roseata, precum si de reactiile de mancarime (prurit) si durere de la nivelul pielii. Histamina este cel mai puternic mediator al pruritului, iar pruritul este unul dintre factorii cei mai importanti care agraveaza starea, deoarece scarpinatul genereaza leziuni care pot duce la infectii.

Ce poti face atunci cand, din pacate, se intampla?

– Curata zona afectata cu apa si sapun si aplica un tampon cu dezinfectant, mai ales in cazul copiilor, care nu se pot abtine din scarpinat.
– Evita scarpinatul.
– Aplica local produse sub forma de unguent ce contin antihistaminice care actioneaza si blocheaza efectele histaminei pe receptorii H, reducand roseata, umflatura si avand un efect anestezic local.
– In caz de leziuni extinse sau care nu cedeaza la aplicarea tratamentului local, consulta medicul.

Si bucura-te in continare, cu mic cu mare, de vreme buna si vacanta!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme