- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISigurantaCopilul si visele de noapte

Copilul si visele de noapte

copil doarmeVisele reprezinta intamplari imaginare care se petrec in mintea noastra pe parcursul somnului. Chiar daca sunt, de obicei, mult mai frecvente in viata adultilor, pana si copiii pot experimenta astfel de episoade nocturne.

Fie ca surprind episoade pe care le-au parcurs pe parcursul zilei precedente, influentate de o imagine care le-a coplesit memoria ori mici cosmaruri pur si simplu imaginative generate de starea de teama nocturna – toate pot fi la fel de normale. Problema apare atunci cand copilul se trezeste din somn speriat de un vis urat. Parintii nu vor cunoaste cum anume sa ii ajute si cum sa reactioneze in astfel de cazuri.

Potrivit psihologilor, visele urate pot fi generate de spaima nocturna. Teama de noapte ii poate aduce copilului astfel de vise. Tocmai de aceea, incercati sa linistiti copilului, sa il leganati, sa il mangaiati atunci cand observati ca acesta plange in somn. Atunci cand se trezeste, explicati-i faptul ca visul se petrece doar in mintea noastra, ca este ceva ireal, generat de o intamplare pe care am fi putut-o petrece in ziua precedenta.

De asemenea, in cazul in care visul urat se repeta cu regularitate, acesta ar putea fi generat de anumite situatii stresante pe care copilulul este nevoit sa le parcurga ziua. Fie ca merge la scoala sau la gradinita, fie ca este certat cu regularitate de catre parinti ori fratiorul mai mare, desenele animate mult prea violente ori discutiile nepotrivite despre moarte sunt principalele cauze ale viselor urate la copii. In aceasta situatie parintii vor trebui sa le acorde copiilor ajutorul, comunicand cu ei mult mai mult ori mergand la psiholog. Odata ce cauza a putut fi determinata parintii vor trebui sa incerce sa o elimine din viata zilnica a copilului. De asemenea, programul de desene animate al copilului va trebui urmarit cu multa atentie de catre parinti, interzicandu-i sa priveasca catre episoadele cu o incarcatura violenta destul de mare. Evitati discutiile care si-ar putea pune amprenta peste imaginatia copilului, fiind total nepotrivite.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme