- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareNu am suficient lapte

Nu am suficient lapte

Cele mai multe mame sunt convinse ca nu au suficient lapte pentru bebelusul lor. Cu cateva exceptii care tin de anumite disfunctionalitati sau probleme medicale, alaptarea functioneaza pe principiul cererii si ofertei, iar productia de lapte depinde in mare masura de cat de corect iti hranesti bebelusul, dar si de cateva  masuri pe care trebuie sa le iei intre mese.

Pe masura ce cresc, bebelusii ar trebui sa consume din ce in ce mai mult lapte la o masa. Din cauza faptului ca nu pozitioneaza bebelusul corect la san sau sa intrerup alaptarea inainte ca cel mic sa se fi hranit suficient, foarte multe mame pun copilul des la san si la 2-3 luni dupa nastere si il hranesc dupa acelasi program pe care il aveau cand era nou-nascut. Unde gresesc mamicile?

Foarte multi bebelusi se hranesc dintr-un singur san la o masa. Pentru a putea creste intervalul dintre mese, cel mic ar trebui hranit din ambii sani. Acest lucru favorizeaza si stimularea lactatiei, pentru ca productia de lapte depinde de cererea din partea sugarului. Daca cel mic nu este pus la ambii sani, atunci productia de lapte nu este stimulata, iar mama va alapta bebelusul des si haotic, in incercarea de a-i oferi suficienta hrana.

Daca distanta dintre cele doua mese nu este insa de cel putin doua ore, portiile de lapte pe care le va primi bebelusul vor fi la fel de mici, iar stresul produs de alaptarea frecventa a unui bebelus vesnic flamand si irascibil din aceasta cauza o va afecta pe mama care, epuizata fiind, va avea inca si mai putin lapte.

Chiar in primele zile dupa nastere, cand cel mic inca nu are prea multa putere sa suga la ambii sani, mama trebuie sa aiba grija sa se mulga intre mese, pentru a mentine si stimula productia de lapte.

Foarte important este ca intre alaptari mama sa se hraneasca si sa se odihneasca. Foarte multe mamici uita sa se hidrateze, dar deshidratarea afecteaza rapid cantitatea si calitatea lapteului primit de bebelus. Supele de legume, laptele, sucurile din fructe si legume trec in laptele matern in cateva ore dupa ce au fost consumate de mama care alapteaza si astfel sugarul primeste lapte de calitate.

Daca desi pui bebelusul des la san si il lasi sa suga din ambii sani, tot nu ai lapte, vorbeste cu un consultant in lactatie si cu medicul tau care iti pot recomanda cele mai bune metode de stimulare a lactatiei – ceaiurile din anason, chimen, fenicul si scortisoara ajuta, precum si o serie de produse specific create pentru stimularea lactatiei.

Nu apela la bere pentru a creste cantitatea de lapte. Alcoolul trece in laptele matern la 30 de minute dupa ce a fost ingerat si poate avea efecte secundare asupra bebelusului!

 Ce mai poti face

  • Spala sanul cu apa calduta inainte de masa – stimuleaza secretia lactata si ajuta la curgerea mai rapida a laptelui.
  • Maseaza usor sanii intre mese, dupa mulgere
  • Odihneste-te cat mai mult – oboseala scade productia de lapte

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme