Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 2 oua
- miezul de la 2 felii de paine
- 2 cepe rosii
- 2 fructe de avocado bine coapte
- 1 ceapa alba
- 1 lamaie, zeama
- sare, piper, cimbru
- ulei
Mod de preparare:
- Se sareaza carnea si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se inmoaie feliile de paine fara coaja intr-un pic de apa, apoi se storc bine, pentru a elimina apa de tot si se faramiteaza intre degete. (Se poate folosi 1 lingura de pesmet sau una de faina in loc de miezul de paine). Se toaca ceapa alba. Se amesteca oule batute, carnea, cubuletele de ceapa si miezul de paine. Se mai adauga sare.
- Se taie bucati mai mari ceapa rosie si se pregatesc frigaruile. Se ung mainile cu ulei si se formeaza mici chiftelute care se trag pe tepuse, alternativ cu bucati de ceapa rosie. Se pun pe gratar, unde se intorc pe toate partile pana ce sunt bine rumenite.
- Se curata avocado, se paseaza si se adauga zeama de lamaie si sare dupa gust. Se serveste piureul de avocado ca sos langa frigarui.