- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINASanatatea gravideiInfectiile riscante din timpul sarcinii

Infectiile riscante din timpul sarcinii

gravida-analize-de-sange

Picture 1 of 2

Orice femeie insarcinata isi doreste sa se fereasca de eventualele infectii riscante care ii pot pune sanatatea bebelusului in pericol in timpul sarcinii.

Sarcina reprezinta o perioada in care organismul mamei este mai sensibil la boli si infectii intrucat imunitatea acestuia este slabita. De aceea, orice femeie insarcinata va trebui sa se protejeze si sa incerce sa isi intareasca sistemul imunitar.

Bolile cu transmitere sexuala, streptococul din grupa B, candidoza, rubeola sau citomegalovirusul sunt doar cateva dintre cele mai puternice afectiuni care pot influenta sanatatea bebelusului din burtica.

Potrivit ultimelor studii realizate in  acest domeniu, o femeie insarcinata este cu circa 30% mai predispusa la contactarea unor infectii periculoase intrucat imunitatea acesteia este vadit mai slaba. De aceea, consultul medical periodic, precum si ingrijirea in timpul sarcinii reprezinta elemente care sa le ajute pe gravide sa depisteze din timp pericolele unor eventuale infectii.

Una dintre cele mai periculoase infectii in sarcina este streptococul din Grupa B. Acesta se transmite bebelusului odata cu nasterea pe cale naturala. De aceea, medicii pot recomanda nasterea prin cezariana, precum si tratarea cu antibiotice. In  cazul in care bebelusul este infectat atunci acesta se poate imbolnavi de pneumonie sau chiar meningita care ii poate produce decesul.

Bolile cu transmitere sexuala, candidoza sau herpesul genital sunt alte afectiuni care ii pot cauza bebelusului in momentul nasterii anumite malformatii greu de corectat. Daca mama este infectata medicii recomanda nasterea prin cezariana.

Citomegalovirusul sau rubeola, precum si toxoplasmoza fac parte din categoria infectiilor periculoase in sarcina. In cazul in care femeia insarcinata este purtatoarea unor astfel de infectii, luand virusii in timpul sarcinii, riscul ca bebelusul sa se nasca cu malformatii majore de vaz, auz, afectiuni cerebrale sau cardiace este major.

Pentru evitarea unor astfel de situatii neplacute este recomandat ca femeia insarcinata sa mearga frecvent la medic si sa efectueze analizele premergatoare sarcinii, dar si pe cele obligatorii in timpul acestei perioade.

 

Foto: http://sanatate.bzi.ro / http://depici.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme