- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAAnalize sarcinaEtapele de urmarire a unei sarcini normale: intre 8 si 14 vizite...

Etapele de urmarire a unei sarcini normale: intre 8 si 14 vizite la medic

Dr. Adela Serban, fondatoarea clinicii Fetal Care si medic specialist obstetrica – ginecologie cu supraspecializare in medicina materno – fetala si fertilizare in vitro, recomanda de la 8 pana la 14 vizite la medic pe perioada sarcinii, pentru o evolutie lipsita de surprize.

Consultatiile prenatale se realizeaza in mod obisnuit: lunar, pana in saptamana 28, bilunar, intre saptamanile 29-36, si, ulterior, saptamanal, pana la momentul nasterii. Avand in vedere ca durata normala a sarcinii este cuprinsa intre 37-42 saptamani, cu o medie de 40 de saptamani, o femeie insarcinata poate ajunge sa faca pana la 14 controale in aceasta perioada.

Desi sarcina si nasterea sunt stari fiziologice, ele reprezinta totusi ‹o aventura a naturii›. Ca orice aventura, si sarcina este un drum plin de necunoscut, in care la orice pas se poate ivi ceva neprevazut; de aceea, chiar daca sarcina este – si trebuie tratata ca atare – o etapa fiziologica din viata femeii, este bine sa se desfasoare sub atenta observatie a medicului, tocmai pentru a putea preveni, depista si interveni asupra unor factori sau conditii patologice ce pot perturba acest proces fiziologic” declara dr. Adela Serban pentru a motiva rolul procesului de monitorizare a sarcinii prin consultatii prenatale la anumite interval de timp.

Totodata, dr. Adela Serban recomanda ca femeile care isi planifica o sarcina sa faca o consultatie inainte de momentul conceptiei, pentru a afla despre riscurile sarcinii si metodele de reducere a acestora. Acesta este si momentul in care medicul poate indica administrarea vitaminelor ce contin acid folic.

Despre Fetal Care

Fetal Care este clinica de medicina materno – fetala fondata de Adela Serban, medic specialist obstetrica – ginecologie cu supraspecializare in medicina materno – fetala si fertilizare in vitro. Cu mai multe stagii internationale de supraspecializare pentru fertilizare in vitro si medicina materno – fetala, dintre care le amintim pe cele  din cadrul Spitalului Universitar Cochin Paris Decartes si, respectiv, Spitalului King’s College University, Londra, Adela Serban este unul dintre putinii medici din Romania cu aceste supraspecializari.

Articolul precedentRolul unei doula
Articolul următorCe este amniocenteza?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme