- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteEclere cu vanilie

Eclere cu vanilie

Ingrediente:

–         2 cani de apa;

–         1 cana de ulei;

–         2 cani de faina;

–         8-10 oua;

Se amesteca pe foc incinsa 2 cani de apa cu o cana de ulei. Cand va da in clocot se va adauga si faina treptat. Se lasa compozitia la rece, dupa care se vor adauga pe rand ouale. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se vor aseza gogosile de eclere, cu distanta intre ele, ajutandu-va de o forma de ornate torturi.

Se baga la cuptor circa 20-25 de minute, dupa care se scot si se vor taia pe lung, in partea de mijloc, umplandu-se golul format in urma coacerii cu crema de vanilie. La sfarsit se adauga deasupra o glazura de ciocolata pentru ornat.

Crema:

Ingrediente:

–         6 oua;

–         8-10 linguri de faina;

–         1kg lapte;

–         2 cani de zahar;

–         1 pachet unt sau margarina;

–         esenta de vanilie;

–         zahar vanilat.

Se vor pune intr-o cratita ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele si faina, amestecandu-se in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se va pune pe foc mic pana se ingroasa. La sfarsit se adauga margarina si esenta de vanilie.

Pofta buna!

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Articolul precedentSupa crema de sfecla rosie
Articolul următorTort de portocale

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme