- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteDulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

300 bucati nuci verzi  cu simburii neformati, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinate, vanilie.

Nucile inca neformate, crude, se curata de coaja verde, pina unde incepe sa se observe stratul alb ce urmeaza ulterior sa devina coaja initiala a nucii.Dupa curatare, nucile vor fi introduse in apa rece pentru a-si pastra aspectul alb si pentru a se elimina senzatia de amareala. Pe parcursul a 24 de ore se va schimba apa de 3-4 ori. A doua zi le veti mai da intr-o apa pentru limpezire. Intr-o cratita, se va adauga zaharul, mierea si zeama de lamiie care se vor pune pe foc cu apa pana la  dizolvarea zaharului. Cind siropul da in clocot, se pun nucile si restul de condimente. Se fierb pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Pofta buna!

Articolul precedentTort cu struguri
Articolul următorPrajitura tiramisu

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme