- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareDiversifica si stimuleaza dezvoltarea inteligentei bebelusului!

Diversifica si stimuleaza dezvoltarea inteligentei bebelusului!

bebelus-mananca-2

Picture 1 of 2

Diversificarea este una dintre etapele pline de necunoscute pentru orice parinte incepator. Dezvoltarea inteligentei bebelusului se poate face inca din primele luni de viata, odata cu acest proces.

Incepand cu varsta de sase luni, parintii pot introduce in alimentatia bebelusului o serie intreaga de alimente. Pentru dezvoltarea inteligentei bebelusului parintii trebuie sa ii ofere o hrana extrem de sanatoasa si mai ales, destul de variata, oferindu-i bebelusului alimente cu un bogat continut de nutrienti de care are nevoie pentru a creste mare.

Dezvoltarea inteligentei bebelusului porneste din primele clipe de viata, fiind continuata mai tarziu, in etapa diversificarii. De aceasta data, parintii trebuie sa fie atenti la alimentatia bebelusului, asigurand un echilibru intre proteine, carbohidrati si grasimi esentiale. Niciunul din cele de mai sus nu trebuie inlocuit cu un altul sau scos definitiv din alimentatie.

Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea inteligentei bebelusului. Fasolea, lintea, carnea de pui, vita ori curcan contin o cantitate destul de mare de proteine, favorizand dezvoltarea cerebrala a micutului.

Carbohidratii stimuleaza coeficientul de inteligenta al copilului. Tocmai de aceea, incercati sa ii oferiti bebelusului cereale integrale ce contin un numar mare de fibre, stimuland in acelasi timp si buna functionare a metabolismului.

Grasimile esentiale Omega 3 si 6 pot fi gasite in peste precum ton, macrou, somon, sardine, hering, dar si in nuci si seminte.

Chiar daca glucidele ajuta la dezvoltarea inteligentei bebelusului, in realitate acestea trebuiesc limitate. De cele mai multe ori dulciurile din comert sunt procesate, lucru daunator dezvoltarii cerebrale. Inlocuiti-le cu fructele si legumele proaspete pentru ca bebelusul sa aiba un aport de glucide benefic dezvoltarii organismului. Un fapt care a starnit o serie intreaga de controverse are in prim-planul atentiei sucul proaspat de fructe. Tot mai multi cercetatori sunt de parere ca acesta contine o cantitate destul de mare de fructoza, lucru ce poate deveni daunator pentru sanatatea celui mic.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme