- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEDespre conceptie

Despre conceptie

Majoritatea femeilor nu au un control absolut asupra menstrei lor si cel mai probabil nu s-au gandit de doua ori la acest aspect pana cand nu si-au pus problema unei sarcini.

Odata ce pui conceptia in discutie totul devine si mai complicat. Asadar iata rasunsurile la cateva dintre cele mai comune intrebari pe care le au femeile referitor la conceptie.

De unde stii daca ciclul tau este normal?

Aceasta este una dintre cele mai des intalnite intrebari pe care femeile le adreseaza medicului lor obstetrician. Desi menstra are loc intre 28 si 32 de zile, exista mici variatii de la luna la luna, aceasta fiind ceva normal. Multe femei considera ca ceva nu functioneaza normal daca le intarzie ciclul pentru cateva zile, dar majortatea menstrelor functioneaza diferit de la luna la luna, dupa cum sustin medicii. De fapt ar fi neobisnuit sa ai un ciclu de 28 de zile, foarte exact, fara nicio deviatie. Cand medicul te intreaba daca ciclul tau este regulat, se asigura ca nu ai intarzieri de doua saptamani sau ca nu ai ciclu decat o data la cateva luni.

Poti ramane insarcinata daca nu ai un ciclu regulat?

In mod cert da, insa este mai dificil. O femeie careia ii vine ciclul la 28 de zile, va ovula in ziua a 14-a a ciclului mentrual, in fiecare luna. O femeie careia ii vine ciclul la 35-42 de zile va ovula mai rar, pentru ca si menstrele sunt mai rare. Daca ai un ciclu neregulat si incerci sa ramai insarcinata, medicii sugereaza sa iti faci o programare in cadrul careia vei discuta cu medicul despre ciclu si care este perioada in care exista cele mai mari sanse sa ovulezi.

Poti ramane insarcinata in timpul ciclului?

Desi este posibil sa ramai insarcinata in timpul menstrei, nu este ceva foarte des intalnit. Acest lucru se intampla mai degraba atunci cand femeii ii vine menstra la perioade scurte de timp. De exemplu, o femeie careia ii vine ciclul la 21 de zile, va ovula in jurul zilei a 7-a. Daca are contact sexual in ziua a 5-a de menstruatie, este posibil sa ramana insarcinata deoarece sperma are o speranta de viata de pana la 5 zile si deci, va fi in tubul uterin, cand tu vei ovula.

Daca ai luat pastile contraceptive, poate acest fapt sa-ti afecteze conceptia?

Tratamentele contraceptive pe termen lung nu iti vor afecta fertilitatea. De fapt, majoritatea femeilor incep sa ovuleze la trei luni dupa incetarea tratamentului. De obicei medicii te sfatuiesc sa intrerupi tratamentul contraceptiv cu cateva luni inainte de perioada in care ai vrea sa concepi, protejandu-te in acest timp cu prezervativul. In aceasta perioada, impreuna cu medicul, veti analiza menstrele si perioadele cand ovulezi. Daca totusi arzi de narbdare sa ramai insarcinata cat mai curand, termina ultima serie de anticonceptioanale, pentru a evita orice posibila menstra neregulata.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme