- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEDespre fertilitateCe poti gresi in timpul conceptiei

Ce poti gresi in timpul conceptiei

Pare simplu sa ramai insarcinata dar cu toate acestea nu este usor deloc, cu atat mai mult cu cat este posibil sa ratezi perioada ovulatiei, sa te grabesti pentru a cere sfatul unui specialist sau poate ca nu resusesti sa ai parte de ajutor la momentul potrivit. Iata care sunt cele mai comune greseli si cum le poti evita, daca stii totul despre ele.

Nesincronizarea ovulatiei –Ovulatia poate fi inselatoare. Multe femei urmeaza regulile ca la carte, crezand ca ovuleaza in ziua 14 a ciclului menstrual, dar daca lungimea menstrei variaza, acelasi lucru se va intampla si cu ovulatia. Multe femei cred ca isi pot da seama cand incepe ovulatia, pentru ca pot detecta anumite semnale pe care le transmite corpul. In loc sa ghicesti, ai putea mai bine sa te bazezi pe un test de ovulatie, care iti va oferi un raspuns mult mai clar.

Sex in perioada ovulatiei–Daca folosesti un test pentru ovulatie, iti iei temperatura bazala sau te bazezi pe calendar, ti se pare firesc sa profiti de acele zile pentru a face cat mai mult sex, dar uneori poate fi prea tarziu. Dupa ovulatie, ovulul poate fi fertilizat in 24 de ore si daca ai gresit in ceea ce priveste perioada perfecta, va trebui sa astepti pana luna vitoare. Deoarece sperma nu poate trai mai mult de cinci zile, a face sex in zilele imediat de dupa ovulatie iti va creste sansele sa ramai insarcinata, dupa cum sustin expertii.

Folosirea lubrifiantului – Gandeste-te mai bine referitor la lubrifianti, deoarece acestia au efect negativ asupra spermei, facand mai greu accesul spermatozoizilor catre ovul. Daca totusi este necesar sa il folosesti, incearca sa achizitionezi un lubrifiant natural.

Nu te grabi la specialist –Dupa cateva luni de incercari, este usor sa devii frustrata. Asta nu inseamna ca trebuie sa te grabesti la medic. Chiar si in conditii ideale, cuplurile fertile pot incerca pana la opt luni pentru a ramane insarcinate. Daca ai sub varsta de 35 de ani, ai un ciclu regulat si nu ai probleme de sanatate care iti pot afecta fertilitateam atunci poti astepta pana la un an, dupa care daca inca nu ai ramas insarcinata, poti apela la sfatului unui specialist.

Grabeste-te la specialist – Exista unele cazuri in care este mai degraba bine sa apelezi la sfatul unui specialist, decat sa nu o faci. Daca ai 35 de ani sau mai mult, este indicat sa te cunsulti cu un medic dupa sase luni de incercari fara succes. De asemenea, este bine sa mergi la medic, daca ai mai putin de 35 de ani, dar ai probleme medicale legate de organul reproducator, un ciclu neregulat sau boli cu transmitere sexuala.

Neglijarea sanatatii genitale –Deseori, cand cuplurile incearca sa conceapa, acestea se axeaza pe sanatatea reproductiva, dar isi neglijeaza sanatatea in general. Totul se reduce la calitatea spermei, mucus genital si sex. Este important sa acorzi atentia cuvenita si starii tale generale de sanatate, deoarece anumite problemele precum cele legate de greutate, fumat sau stres iti pot afecta fertilitatea. Inainte de conceptie, poate fi o idee buna pentru amandoi sa va faceti analize complete de sanatate.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme