- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiCum tratam durerile de burtica Partea II

Cum tratam durerile de burtica Partea II

Te-ai gandit cat de bine ar fi ca toate durerile sa dispara instant, tratate numai cu remedii naturale? Poate ca nu este posibil sa le folosim cu eficienta maxima in toate afectiunile si bolile care exista, insa atunci cand vine vorba despre durerile de burtica ale micutului tau, exista mai multe metode prin care il poti face sa se simta bine din nou.

Ofera-i mancare pasata – Desi durerea de stomac nu a disparut, micutul tau are pofta de mancare. In cazul acesta ofera-i totusi anumite alimente si in cantitati mici, precum paine uscata, paste, iaurt sau orez. Incearca sa eviti sosurile, condimentele sau asezonarile. Mancarea pasata nu irita stomacul si se digera mult mai repede decat mancarurile bogate in grasimi sau foarte condimentate. Nu inseamna ca daca mananca alimentele indicate mai sus nu poate avea stare de voma, insa acesta vor ajuta tractul intestinal sa functioneze in mod normal.

Iaurtul – Este extrem de eficient in calmarea durerilor de stomac, dar si a crampelor si este un bine cunoscut remediu pentru diaree. In mod normal, bacteriile bune din intestine ajuta la digestie, insa daca micutul are un virus sau diaree, bacteriile bune nu pot face fata, iar simptomele se vor prelungi. Faptul ca ii oferi micutului tau iaurt cu probiotice, face ca digestia sa revina la normal.

Constipatia – Daca pe micutul tau il doare burta din cauza constipatiei? Ofera-i copilului multe fructe care contin fibre, precum cirese, struguri, caise sau prune. Ii poti oferi pana la cinci portii de fructe pe zi, daca are varsta mai mare de 6 ani, daca este mai mic de patru ani insa, ii poti oferi aceste fructe sub  forma de piure, pentru a scadea riscul de a se ineca.

Activitati in aer liber – Daca micutul tau sufera de constipatie, atunci este momentul sa incepeti cateva activitati in aer liber. Activitatea fizica ajuta tractul intestinal, in timp ce sedentarismul induce constipatia. Activitati precum mersul, joggingul foarte usor, practicatul unor sporturi usoare, pot conduce catre o stare de bine.

Cand sa ceri ajutor – Remediile naturale pot face minuni, insa este bine sa stii cand e momentul sa chemi medicul. Specialistii sustin ca durerile sunt mai putin importante decat faptul ca cel mic isi poate pierde pofta de mancare pentru cateva zile. Ca regula generala, daca cel mic vomita, are febra, semne de sange in scaun si este apatic tot timpul, este cel mai bine sa mergeti la medicul pediatru.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme