- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICum te joci cu un bebe mai mic de 1 an?

Cum te joci cu un bebe mai mic de 1 an?

Cei care nu au un bebelus si sunt pusi in fata unuia, nu stiu ce sa faca. Cum sa se joace cu el, cum sa-i vorbeasca si cum sa il faca sa zambeasca? Grea misiune, si totusi se poate!

Este bine de stiut ca un bebelus cu varsta de 7-9 luni deja reactioneaza la tot ceea ce a acumulat pana la aceasta varsta. Abilitati precum cea motorie sau vizuala se conecteaza cu celelalte, ceea ce poate fi usor de observat din capacitatile micutului tau in a manipula obiectele pe care le tine bine in manute.

Iata cateva sugestii pentru a-l ajuta pe cel mic sa se descopere:

  • Ofera-i cateva ambalaje bine sigilate, care sa contina monede sau pietre si lasa-l sa se joace cu ele, sa le loveasca una de cealalta. De asemenea arata-i cu ce altceva mai poate face zgomot; obiecte precum clopotei, chei, fluier sau o sonerie.
  • Pe masura ce bebelusii devin din ce in ce mai constienti de cauza si efect, orice obiect care poate face zgomot va fi in aria sa de interes. Tot aici intra si telefonul mobil, telecomanda TV si alte gadgeturi, pe care ai putea incerca sa le inlocuiesti cu jucarii cu leduri de lumina si care produc diferite sunete.
  • Bebelusul tau va incepe sa aplice aceste cunostinte pe care le-a acumulat pana acum si beneficiile cauzelor si efectelor vor fi folosite in interesul sau, pentru ca va incepe sa se tarasca, sa traga si sa apuce cu manutele, pana cand vor invata sa stea in sezut. Arata-i micutului care sunt partile corpului sau si denumeste-le.
  • Imediat ce bebe va putea sta in sezut si ii vei putea face baita in cada, jocurile sunt o modalitate minunata de a-i dezvolta abilitatile senzoriale, legat de temperatura si texturi. Bebe va fi fascinat si va chicoti incontinuu.

Pe masura ce bebelusul se apropie de varsta de un anisor, va fi capabil sa inteleaga mult mai multe lucruri. Va face asocieri intre cuvinte si actiuni, iar prin raspunsul la incercarile sale de comunicare, il vei ajuta sa construiasca increderea de care are nevoie pentru a incepe sa faca primii pasi.

 Iata cum poti face asta:

  • Stai la distanta de bebelusul tau si incurajeaza-l sa vina catre tine, traversand astfel toata camera.
  • Jucarii care ajuta la incurajarea mersului precum antemergatoarele, il ajuta foarte mult pe bebe sa se pregateasca pentru marele eveniment. Plaseaza jucariile sale favorite in fiecare din colturile camerei, pentru ca acesta sa vina singur sa le ia.
  • In timp ce il supraveghezi, il poti invata pe cel mic ce jucarii se scufunda in apa si care dintre acestea pot pluti. In felul acesta ii dezvolti dexteritatea.
  • Ofera-i micutului jucarii care imita obiectele din viata reala, precum o bucatarie utilata sau obiecte care te ajuta in realizarea anumitor activitati casnice. Incurajeaza-l pe cel mic sa imite actiunile pe care le vede la adulti, pentru a-i stimula imaginatia in joaca.
  • Plaseaza perne si alte obstacole in camera si incurajeaza bebelusul sa le traverseze, dar fii atenta ca cel mic sa nu se raneasca sau sa fie in pericol de a se sufoca.
  • Incurajeaza-l sa umple cutiile cu jucarii – aceasta actiune il va invata sa apuce bine un obiect si sa invete sa-l plaseze dintr-un loc in altul. O aranjare a jucariilor pe marimi sau pe culori ar intari conceptul de organizare pentru bebelusul tau.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme