- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIComportamentCum sa nu ude patul Partea a II-a

Cum sa nu ude patul Partea a II-a

Te trezesti in miezul noptii pentru a schimba cearceafurile patului dupa un episod de incontinenta nocturna. Ajunge sa fie un ritual care se intampla noapte de noapte, dar ce nu stiai este ca experienta se intalneste destul de des la copiii cu varsta cuprinsa intre cinci si sase ani.

Faptul ca cele mai multe mame tin aceasta problema sub cheia secretului, ingreuneaza si mai mult suferinta si jena prin care trec copiii. 90% dintre copii cred ca ei sunt singurii care fac asta – lucru care ii face sa se simta foarte prost. E adevarat ca foarte multi copii trec prin aceasta etapa, iar motivele sunt si ele multiple. Iata cateva solutii mai jos.

Verifica daca este constipat – Constipatia este o cauza comun intalnita in problemele urinare. Daca rectul, care este localizat imediat sub vezica urinara, este plin cu resturi alimentare, acesta pune presiune foarte mare pe vezica, ceea ce produce o instabilitate care conduce catre accidentele nocturne despre care vorbim. Daca observi ca micutul tau nu are scaun zilnic, creste cantitatea de apa si fibre precum sucul de fructe, legume si fructe, cereale integrale. Toate acestea combat constipatia si refac buna functionare a sistemului digestiv.

Medicamente – Si acestea pot reprezenta o optiune, dar pot avea efecte adverse. Exista anumite pastile care reduc productia de urina, dar consumul acestora da dureri de cap, stari de greata, iar in cazuri mai rare, retentie de apa. Unele medicamente tind mai degraba sa controleze simptomele, astfel incat in momentul in care nu le mai iei, udatul patului poate reveni. Discuta aceasta problema cu medicul pediatru al copilului.

Saltea impermeabila – Daca nu consideri ca medicamentele sunt o solutie pentru tine si copilul tau, poti incerca sa folosesti o saltea impermeabila. Aceasta are o protectie care fereste de neplacuta udatura. Poti avea la indemana o pereche de pijamale curate, astfel incat atunci cand este momentul, doar sa schimbi copilul. Daca acesta doarme pe cearceafurile ude, ai putea sa il rogi sa te ajute sa le strangeti dimineata, astfel va simti ca are o responsabilitate apropos de udatul patului.

Chiar daca nu face asta intentionat, este constient de acest accident atunci cand se trezeste. Prin faptul ca te ajuta sa schimbati cearceafurile il face sa ia parte la rezolvarea acestei probleme. Relaxati-va si aveti rabdare: aceasta faza nu dureaza pentru totdeauna. In aproape toate cazurile, copiii depasesc fara probleme aceste momente.

sursa foto: pixshark.com

Articolul precedentCum prevenim racelile
Articolul următorCombate constipatia la copii

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme