- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEPreconceptieCum poate afecta fumatul fertilitatea?

Cum poate afecta fumatul fertilitatea?

fumatFertilitatea poate fi afectata de o serie de factori externi, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor. Fumatul, alimentatia si stresul se numara printre cele mai des intalnite cauze ale infertilitatii.

Potrivit cercetarilor, fumatul reprezinta un viciu extrem de puternic care poate pune in pericol sansele de a concepe un copil, afectand in egala masura atat femeile, cat si barbatii. Studiile arata ca fumatul reduce cu pana la 20% sansele ca barbatii sa mai conceapa un copil, calitatea spermei fiind destul de mult afectata. De asemenea, numarul de spermatozoizi scade considerabil, ceea ce micsoreaza destul de mult sansele de aparitie a sarcinii mult dorite.

In plus, cercetatorii arata ca terapiile venite in sprijinul fertilitatii nu isi fac la fel de usor efectul ca in cazul unui nefumator. Medicamentele administrate in vederea conceperii unui copil incep sa actioneze mai greu in cazul fumatorilor activi sau pasivi decat in cazul acelora care sunt feriti de pericolele fumului de tigara.

Sanatatea femeii este si ea destul de mult pusa in pericol. Acestea nu vor reusi sa conceapa asa de usor bebelusul mult visat. In plus, in cazul unor tratamente de fertilitate ori procedurilor de fertilizare in vitro, femeile nu vor putea ramane insarcinate la fel de usor ca toate acelea care nu sunt fumatoare. Riscurile sunt cu atat mai mari si pentru sanatatea bebelusului purtat in pantecele mamei, putand creste pericolul de nastere al unui bebelus cu probleme respiratorii ori cardiace este destul de mare.

Chiar daca este un viciu periculos, fumatul nu mai produce efecte adverse care sa cauzeze fertilitatii in cazul in care fumatorii decid sa renunte. Asadar, oricine renunta la acest obicei nesanatos si contraindicat mai ales in perioada de preconceptie va putea sa isi duca la indeplinire visul de a avea un copil, starea de sanatate a organismului reglandu-se. Renuntarea la fumat determina imbunatatirea calitatii spermei si cresterea numarului de spermatozoizi, necesari pentru fecundarea ovulului. In preconceptie se recomanda renuntarea la fumat cu minim sase luni mai inainte de a ramane insarcinata, in acest mod sanatatea copilului nefiind pusa in pericol.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme