- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIColiciCum ajutam bebelusul cu colici?

Cum ajutam bebelusul cu colici?

bebelus care plangeImediat dupa nastere, bebelusul poate parcurge niste episoade intense de plans si tipete – fiind determinate de aparitia colicilor.

Reactiile bebelusului cu colici ii sperie, de regula, pe parintii aflati la o prima experienta de acest gen. Acesta plange destul de mult, fiind de neconsolat, isi duce genunchii spre regiunea abdominala, tipa de durere uneori pana se inroseste.

Colicii bebelusului apar de cele mai multe ori pe inserat si pot dura de la cateva minute pana la cateva ore.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie colicii sunt determinati in mare masura si de hranirea bebelusului cu lapte praf. Cu toate acestea, expertii nu au constatat inca cauza reala care sta in spatele acestor episoade si nici cat de acuta este durerea. Potrivit unora, colicii pot fi determinati de un sistem digestiv inca incomplet dezvoltat, altii dau totul pe seama dorintei bebelusului de a fi alinat de catre mama.

In realitate, ori de cate ori bebelusul trece prin astfel de episoade este indicat sa solicitati sprijinul pediatrului, fiind singurul in masura sa prescrie un tratament de specialitate.

Mama care isi alapteaza  bebelusul la san trebuie sa fie atenta la alimentatie si sa excluda alimentele greu digerabile sau pe cele care pot produce gaze intestinale dureroase. In primele saptamani de alaptare este bine sa excludeti din alimentatie fasolea, mazarea, castravetii, sucurile acidulate, afumaturile, grasimile.

In cazul mamelor care hranesc bebelusul cu lapte tip formula este indicat sa poarte o discutie cu pediatrul ori de cate ori preconizeaza ca micutul ar putea avea colici. Schimbarea laptelui tip formula poate deveni o solutie alternativa in astfel de situatii.

Bebelusul cu colici va putea fi ajutat si prin alinarea mamei. De aceea, ori de cate ori acesta plange, tipa sau este suparat deoarece il doare burtica rolul mamei este acela de a-l ajuta sa depaseasca problemele de acest tip prin alinare. Luatul in brate, ascultarea unei melodii care sa il calmeze, masarea regiunii abdominale si mangaierile pot fi o solutie. Potrivit specialistilor, bebelusul cu colici va putea fi ajutat si in cazul in care iesiti la plimbare in locuri putin aglomerate si mai putin poluante.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme