- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareCu ce te poti confrunta in alaptarea bebelusului?

Cu ce te poti confrunta in alaptarea bebelusului?

alaptare-1

Picture 1 of 2

Alaptarea bebelusului reprezinta una dintre perioadele cele mai frumoase din relatia mama-copil, stimuland apropierea dintre cei doi. In plus, beneficiile laptelui matern sunt atat de mari pentru dezvoltarea bebelusului incat nu ai cum sa nu le iei in calcul imediat dupa venirea acestuia pe lume.

Cu toate acestea, alaptarea bebelusului poate aduce si o serie intreaga de probleme, mai ales pentru mamele aflate la inceputul acestui drum.

Intarzierea lactatiei sau o cantitate prea mica de lapte

Una dintre problemele proaspetelor mamici consta in intarzierea lactatiei, mai ales atunci cand venirea pe lume a bebelusului a avut loc prin cezariana. Ceea ce poti face este sa iti pui bebelusul la san in continuare si sa folosesti pompa de san, stimuland in acest mod intregul proces. Daca ai impresia ca ai o cantitate prea mica de lapte, nu te speria – sanii tai vor secreta mai mult pe masura ce nevoile de hrana ale bebelusului vor creste.

Areole dureroase, mameloane crapate

Ca orice inceput, pana si alaptarea poate deveni un proces cu care mama va trebui sa se obisnuiasca. Este posibil sa se confrunte cu areole dureroase, dar si cu mameloane crapate. Foloseste anumite unguente recomandate de catre medicul specialist, in asa fel incat sa nu ii pui sanatatea bebelusului in pericol.

Scurgeri de lapte

In acest caz nu poti decat sa te bucuri intrucat bebelusul va avea cu ce se hrani. Poti folosi tampoane de san, in asa fel incat aceste scurgeri sa nu mai devina atat de neplacute.

Angorjarea sanilor

Alaptarea bebelusului in primele clipe de dupa nastere poate provoca angorjarea sanilor. Acest lucru se intampla, mai ales pentru ca micutul nu poate manca toata cantitatea de lapte matern. Foloseste pompa de muls si goleste cu grija fiecare san!

Infectii

Mastita reprezinta cea mai grava dintre afectiunile cu care s-ar putea confrunta mama in alaptarea bebelusului. Ori de cate ori constati ca sanii te dor, sunt mariti in volum, sensibili la atingere, toate aceste lucruri fiind asociate si cu o stare febrila va trebui sa te adresezi medicului specialist. Toate pot fi semnul aparitiei unor infectii la nivelul sanilor sau chiar mastitei.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme