- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiCopilul tuseste. Sa te ingrijorezi? Partea I

Copilul tuseste. Sa te ingrijorezi? Partea I

Nu-i asa ca e uimitor cate servetele se consuma intr-un anotimp? Sau cate boluri cu supa calda? Cu toate acestea, cand micutul tau tuseste, nu presupune intotdeauna ca este doar o raceala, pentru ca poate deveni ceva mult mai serios. Iata cand este cazul sa te ingrijorezi si de ce.

Tusea uscata – Copilul tau a adormit, insa desi avea nasul infundat, a adormit de ceva timp. Insa, la un moment dat auzi ca din senin o tuse care parca nu se mai inchie si iti gasesti copilul abia respirand. Este vorba de o infectie virala care afecteaza laringele si trahea. Apare adesea in octombrie sau martie si de obicei afecteaza copiii cu varsta cuprinsa intre sase luni si trei ani. De obicei in timpul zilei, tusea nu persista, insa atacurile se intorc in timpul noptii, deseori insotite de suieraturi la inhalare.

Cum poti ameliora starea: De obicei, cand incepe sa aiba atacurile de tuse, este indicat sa imbraci copilul si sa mergeti la aer curat, deoarece acesta ii relaxeaza caile respiratorii. Sau ce mai poti face este sa pornesti dusul si sa stai acolo cu copilul, in aburi, aproximativ 15-20 de minute. In acest timp, aburul ajuta la eliberarea cailor respiratorii. Daca micutul tau are cu adevarat probleme de respiratie si nu poti face nimic pentru a-l ajuta, solicita ajutor de specialitate. Ce poti face tu este sa te asiguri ca in camera exista un umidificator si ca micutul tau bea multe lichide.

Tusea productiva – Atunci cand tuseste, micutul tau pare ca elimina si mucozitati, in acelasi timp nasul ii curge, are ochii inlacrimati si un apetit foarte slab. La baza acestui tip de tuse poate sta o balana raceala, care poate dura pana la doua saptamani, desi cele mai grele zile vor fi primele trei. Copiii racesc de aproximativ sase-zece ori pe an, asadar te poti astepta la cateva astfel de episoade pe parcursul unei ierni.

Cum poti ameliora starea: Avand in vedere ca racelile sunt cauzate de virusi, antibioticele nu vor fi de folos (nu este nevoie sa ii ceri pediatrului sa-ti recomande). Cu toate acestea este cazul sa iti suni pediatrul si sa ii faci o vizita, mai ales daca micutul are mucozitati de culoare verde sau febra, pentru ca aceasta ar putea sa insemne faptul ca a dezvoltat o infectie bacteriana. Daca micutul tau inca nu stie sa-si sufle nasul, foloseste apa de mare, pentru eliberearea cailor nazale. Poti folosi batista bebelusului in cazul in care mucozitatile sunt abudente si nu ii permit celui mic sa respire sau ii produc senzatie de voma. Pentru a se linisti, inainte de culcare, porneste umidificatorul, in care ai adaugat cateva picaturi de solutie mentolata de la plafar. Bineinteles ca inainte de a-i oferi micutului tau orice fel de terapie, este indicat sa il intrebi pe medicul pediatru daca este in regula.

sursa foto: www.livestrong.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme