- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Colicile sugarului

nou nascutColicile sugarului se numara printre principalele probleme cu care se poate confrunta nou-nascutul. De obicei, colicile sugarului apar in primele saptamani de la nastere si se intind pe o perioada de circa 3 luni.

Episoadele de plans intens sunt cele care ii alarmeaza de cele mai multe ori pe parintii incepatori. De regula, sugarul plange neincetat in episoade destul de lungi, de circa 20-30 de minute. In tot acest timp, micutul nu poate fi consolat de niciun remediu. Plange intr-atat de mult incat fata incepe sa i se inroseasca, mainile i se inclesteaza, capatand in acelasi timp un aspect destul de diferit fata de cel obisnuit.

Desi au existat numeroase cercetari, pana in prezent nu a putut fi descoperita cu exactitate cauza acestora. Chiar si asa medicii considera ca colicile sugarului pot fi provocate de imaturitatea sistemului nervos, dar si de lipsa florei intestinale. Supraalimentatia sugarului ori spasmele sugarului sunt alte cauze care ar putea sa provoace plansul de neconsolat al bebelusului.

Astfel de episoade apar si trec de la sine. In cazul in care copilul devine cianotic, refuza hrana ori prezinta varsaturi, are febra, diaree este indicat sa te prezinti de urgenta medicului specialist pediatru in vederea evaluarii starii de sanatate a micutului.

Cu toate acestea, colicile sugarului pot fi diminuate mult mai usor cu ajutorul mamei. Atingerile calde si tandre ale acesteia pot calma bebelusul. De asemenea este indicat ca micutul sa stea lipit de pielea mamei. In acest mod se va simti ocrotit si mangaiat de persoana cea mai draga. Ceaiul de chimen si coada soricelului sunt doua remedii naturiste pentru tratarea colicilor sugarului.

Plimbarile in aer liber, masajul pe burtica, dar si mediul cat mai putin zgomotos si poluant sunt cateva remedii pentru calmarea plansului bebelusului. In plus, mama va trebui sa tina cont de alimentatia sa din timpul alaptarii. Va trebui sa evite fructele si legumele proaspete, precum si alimentele care ar putea provoca balonarea micutului. Mezelurile, afumaturile, ciocolata, condimentele, tutunul si cafeaua sunt interzise in tot acest timp.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme