- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERETravaliu nastereCe se intampla in travaliu?

Ce se intampla in travaliu?

travaliu-2

Picture 1 of 2

Ceea ce se intampla in travaliu preocupa orice femeie insarcinata, aflata la inceput de drum.

In travaliu organismul femeii pregateste momentul expulziei bebelusului. Tocmai de aceea, aceste transformari prin care trece femeia in tot acest timp sunt folositoare tocmai nasterii in sine.

Asa cum aminteam, in travaliu orice femeie este preocupata de ceea ce i se poate intampla. Nu cunoaste cum anume sa reactioneze, cand este momentul sa se prezinte la spital, cand sa isi anunte medicul si cum sa faca fata contractiilor dureroase, folosind tehnicile eficiente de respiratie. Pentru ca gravida sa fie mai bine informata este indicat sa urmeze cursurile prenatale, moment in care va cunoaste cum anume sa isi dirijeze organismul pentru ca nasterea sa treaca mai usor.

Pierderea dopului gelatinos reprezinta unul dintre primele semne care anunta declansarea nasterii. In ultimele zile de sarcina orice gravida se va putea confrunta cu un asemenea lucru. O stare de umezeala, generata de pierderea lichidului amniotic, transforma acest moment intr-unul destul de jenant pentru gravida, fiind confundat usor cu starea de urinare. In acest caz, femeia nu va trebui sa intre in panica, sa isi anunte medicul si, sub indrumarile acestuia, sa se prezinte la maternitate.

In travaliu, contractiile nu contenesc sa isi faca aparitia. La inceput, contractiile vor fi  mai putin intense si cu aparitie la un interval mai lung, pentru ca ulterior acestea sa devina din ce in ce mai dureroase, mai lungi ca durata si cu o aparitie la intervale scurte de timp.

Pe parcurs ce expulzia bebelusului se apropie, colul uterin se va dilata in asa fel incat trecerea acestuia sa fie posibila. De obicei, dilatarea colului uterin va fi cuprinsa intre 8-10 centimetri in travaliu, fapt care va determina o nastere fara probleme. Aceasta etapa se va produce pe parcursul intregului travaliu, la inceput mai putin, ulterior dilatarea fiind mult mai mare. In cazul in care medicii considera necesar ii vor putea administra mamei un tratament care sa permita acest lucru.

In travaliu, femeia va trebui sa tina cont de exercitiile de respiratie si sa adopte o pozitie corespunzatoare care sa ii diminueze durerile. In plus, prezenta partenerului de cuplu, masajul sunt alte trucuri eficiente pentru ca acest moment sa poata fi depasit cu bine.

Etapa travaliului se incheie cu declansarea nasterii, identificata prin expulzia bebelusului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme