- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICamera bebelusuluiCe faci cand stilul casei nu se potriveste cu siguranta copilului

Ce faci cand stilul casei nu se potriveste cu siguranta copilului

In sfarsit ti-ai vazut visul implinit: ai casa ta pe care ti-ai dorit-o, decorata exact dupa gusturile tale. Dar apoi se intampla ceva care iti schimba complet prioritatile in viata: apare copilul.

article-new_ehow_images_a02_0p_45_babyproof-living-room-800x800

Picture 1 of 3

Odata cu nasterea micutului tau descoperi brusc ca extraodinara ta locuinta, pe care ai gandit-o pana la cele mai mici detalii, nu ofera siguranta pentru un copil. Mobila are margini prea ascutite, camerele nu dispun de incuietori, balustradele balconului sunt prea joase sau au goluri prea mari intre ele, usa de la bucatarie lipseste…

Cel mai adesea, accidentele casnice se petrec din momentul in care copilul incepe sa misune de colo-colo, (incepand cu varsta de 6 luni si pericolul se mentine pana la aproximativ 15 luni). Accidentarile pot fi cauzate de colturile mobilierului, de sertarele fara inchidere automata, de usile dulapurilor, unde cei mici isi pot prinde degetelele, de lacuirea sau vopsirea cu produse toxice, intrucat copiii pot roade diverse obiecte atunci cand le ies dintii. De asemenea este nevoie sa asiguri prizele.

Trebuie sa fii atenta la patul in care doarme cel mic. Asigura-te ca e rezistent si bine ingradit. Intre 6 si 12 luni leziunile sunt in general cauzate de cazaturi. Intre 1 si 3 ani marele pericol il reprezinta dispozitivele electrice, trusa cu medicamente si unele jucarii. Pe masura ce cresc si petrec mai mult timp afara, copiii sunt predispusi si accidentelor la locurile de joaca.

Vanataile provocate de mobilier pot fi evitate prin achizitionarea unor piese special gandite pentru cei mici. Foarte importanta este stabilitatea, intrucat copiii folosesc mobilierul intr-un mod inovativ. Trebuie sa iei in calcul faptul ca micutul tau va folosi si mobila din restul casei, nu doar pe cea din camera lui. Ceea ce trebuie sa faci este sa reduci la minim riscurile: nu lasa obiecte periculoase la vedere si, cel mai important, nu il scapa din ochi.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme