- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREMaternitateCat stam in spital dupa nastere

Cat stam in spital dupa nastere

picioruse bebelus (http.4bp.blogspot.com)Perioada din spital presupune un maxim de atentie asupra puterilor mamei de recuperare.

Asistata de personal specializat din cadrul maternitatii, mama isi va putea relua cursul normal imediat dupa nastere, va putea sa isi recupereze o parte din fortele deja pierdute, se va odihni pentru momentul ajungerii acasa, alaturi de cel mic. Tot aici, proaspata mamica va reusi sa aiba primul contact cu bebelusul, va fi indrumata spre exersarea primelor tehnici de alaptare.

Cu toate acestea, multe dintre acestea abia asteapta momentul parasirii maternitatii pentru a putea fi inconjurata de cei din mediul familial. De aceea, multe isi vor pune intrebarea „cat va trebui sa mai raman in maternitate”

Fiind o recuperare destul de lunga dupa nastere, de circa 6 saptamani sau asa-numita perioada de lahuzie, mamica va trebui supravegheata medical cateva zile. In cazul unei nasteri normale, aceasta va sta spitalizata maxim doua zile, daca totul decurge normal. Daca tocmai a trecut printr-o interventie chirurgicala, nascand prin operatie cezariana, proaspata mamica va trebui sa stea ceva mai mult timp, fiind spitalizata in conditii obisnuite circa 4 zile de la operatie.

Asa cum spuneam, operatia cezariana presupune o mai mare atentie din partea cadrelor medicale. Timp de 24 de ore va fi tinuta sub observatie la sectia reanimare, unde i se vor administra medicamente impotriva durerii, fiind monitorizata destul de atent.

Indiferent daca ai nascut natural sau prin operatie cezariana, veu avea parte de multe neplaceri ca urmare a aparitiei durerii. Asa ca, dupa cezariana nu te vei putea misca foarte usor, fiind nedeplasabila circa 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, timp in care ti se vor pune diverse greutati pe abdomen, vei fi nevoita sa te ridici. Prima plimbare va fi spre sala de nou-nascuti – iti vei putea tine puiul in brate pentru alaptare.

Si in ceea ce priveste alimentatia, acesteia i se va interzice sa consume mancare solida in primele ore. Se va recomanda o alimentatie bazata pe lactate, oua, branzica de vaci proaspata, alimente usor digerabile.

Oricum, totul pare frumos – doar esti mamica…

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme