- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIColiciCand pe bebe il doare burtica

Cand pe bebe il doare burtica

Atunci cand bebe pare ca se strange de durere, inseamna ca ceva il deranjeaza si cel mai probabil are legatura cu colicii. Incearca sa discuti cu medicul pediatru despre aceasta problema, deoarece exista alimente pe care le consuma mama si care afecteaza bebelusul.

Medicul se va asigura ca nu vei elimina nutrientii din dieta ta, astfel incat bebelusul sa se bucure in continuare de tot ceea ce are nevoie pentru a creste mare si sanatos. Cand bebelusii se fac mai mari, parintii le ofera suc de fructe. Stomacul lor va avea ceva greutati in digerarea sucului, daca acesta este oferit prea devreme. Insa aceleasi probleme le pot intampina si daca primesc prin laptele matern cafeina.

Daca bebelusul tau este hranit cu lapte formula, si consideri ca acesta nu este potrivit, poti discuta cu medicul pediatru pentru a schimba brandul, deoarece unele formule de lapte ajuta mai mult bebelusii care sufera de colici.

Exista de asemenea extrem de multe medicamente pe care le poti oferi micutului tau si care il vor ajuta la eliminarea gazului. Inainte de a alege o anumita marca, incearca sa ceri sfatul medicului care urmareste evolutia copilului, sa afli care sunt efectele adverse ale acelui medicament, daca nu da alergii si pentru a afla care este doza corecta pentru micutul tau.

Pe piata exista solutii special create in laboratoarele farmaciilor, pe baza de simeticona, care ajuta in ameliorarea starilor provocate de colici. Nu exista insa dovezi exacte ca aceste produse sunt eficiente, de aceea vei observa ca sunt mamici care spun ca un anumit produs nu a avut niciun efect in calmarea bebelusului lor, in timp ce altele sustin ca acela a fost cel mai potrivit medicament.

In primele patru luni din viata copilului, durerile de colici se definesc prin plans timp de trei ore pentru mai mult de trei zile la rand, timp de trei saptamani. Gazul in exces nu inseamna ca bebelusul are colici, dar se intampla aceasta pentru ca bebelusul inghite foarte mult aer, ceea ce produce aer in exces.

Cand ar trebui sa-ti faci griji:

  • Constipatie, scaune cu sange, voma – Aceasta pot releva probleme digestive care necesita atentia medicului.
  • Stare de nervozitate excesiva – Daca nu reusesti sa-l calmezi sub nicio forma, este cazul sa mergi la medic.
  • Febra – Daca termometrul indica mai mult de 38,3 grade Celsius, un medic trebuie sa evalueze situatia. Daca bebelusul este mai mic de doua luni, trebuie consultat de urgenta. In cazuri mai rare, gazele pot fi un prim semn al unor probleme mai grave de ordin intestinal.

Nu uita: Gazele intestinale sunt ceva normal si tratabil. Pe masura ce tractul intestinal al copilului se dezvolta, gazele vor deveni o problema de ordinul trecutului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme